Kategori

4H-gårdar

4H-gårdar är väldigt roliga för barn. Dels är det en liten utflykt att göra, dels är det en bra möjlighet för barn att komma nära djuren. På 4H-gårdar finns ofta djur som kossor, höns, getter och hästar. Ibland kan man även finna katter och kaniner där. Möjlighet till att klappa djuren och ibland få mata dem finns också. En 4H-gård ska på många sätt försöka likna en svensk bondgård med självhushåll.  Djur som finns där på en 4H-gård bör därför vara av svenska lantraser. De växter som odlas där ska vara arter som finns på svenska gårdar. En 4H-gård ska alltså inte vara eller likna en djurpark.

4H-gårdar för barn ligger nära stan

Bor man i stan så brukar en 4H-gård ligga i utkanten så att stadsbarn enkelt ska kunna ta sig ut. Det är ett bra sätt för barn att komma ut i naturen och lära känna djur. Ofta finns det bänkar och bord utsatta så att man kan ta med sig egen matsäck och sitta där och äta. En utflykt till en 4H-gård är därför ofta en rolig barnaktivitet.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.