Kategori

Akvarium

Akvarium kan vara en både vacker och lite läskig upplevelse för både barn och ungdomar. Här kan finnas allt från revhajar till korallfiskar  och revfiskar. Ibland finns det möjlighet att känna på sjöstjärnor och eremitkräftor i sk klappakvarier. På vissa ställen finns det även dykare som matar hajarna och det kan man som besökare få titta närmare på. Vissa akvarium erbjuder även möjligheter att ställa frågor till en guide.

Akvariet är en rolig plats där barn kan lära sig mycket

Att besöka ett akvarium är en rolig upplevelse och en kul barnaktivitet. De stora hajarna eller de färgglada fiskarna fångar ofta barns uppmärksamhet. Har man större barn finns här också mycket att lära sig om olika fiskar och djurens liv i vattnet. Vissa djur i havsmiljön är idag utrotningshotade. Vad kan vi göra för att bevara djuren och havsmiljön? Här finns mycket att fundera över och som man kan diskutera tillsammans. Här får man se många olika arter och man kan också ofta få svar på sina frågor kring olika fiskar, vilka likheter och vilka skillnader det finns. I ett akvarium kan man ibland få se livet i både korallrev, tropisk regnskog och svensk insjö.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.