Kategori

Äventyr

Äventyr tycker de allra flesta barn är något roligt och spännande. Ett äventyr kan vara en mängd olika saker. I den här kategorin rör det sig ofta om höghöjdsbanor som motiverar barn och ungdomar att utmana sig själva. En höghöjdsbana kombinerar klättring, sport och lek. Samtidigt befinner man sig högt upp över marken. Man tar sig runt mellan träden på en hinderbana. Banan kan bestå av allt från balansgång på stockar, repbroar till coola ziplines och spindelnät. Vissa höghöjdsbanor kan avslutas med ett fritt fall på flera meter. På en större anläggning kan det finnas flera olika höghöjdbanor med olika svårighetsgrad. Oavsett om du är van eller nybörjare ska du kunna utmana dig själv och övervinna din rädsla. En höghöjdsbana ger möjlighet till samvaro, upplevelser och utmaningar i naturen.

Säkerhet i höghöjdsbanan

Är det säkert för barn i en höghöjdsbana? Många anläggningar har en säkring som sker med säkringshakar. Dessa går inte att koppla ur av misstag. Det gör banan väldigt säker även för yngre barn. På vissa ställen säkrar man sig i en vajer med två karbiner. På linbanorna sitter man i sin sele och åker på vajern med ett linbanehjul. Man har dessutom alltid sina två karbiner som en extra säkring.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.