Kategori

Djur & natur

4H-gårdarGrönområdenRidningTropikhus

Djur & natur är två saker som många barn tycker om. Att ta sig ut med barnen i naturen är ofta ett litet äventyr. Att titta på växter och djur ihop är roligt och spännande. I anslutning till vissa grönområden kan det även ibland finnas tama djur. Det kan röra sig om djur som kossor, höns, getter och hästar. Ibland ligger det en 4H-gård i anslutning till grönområdet där barn kan få möjlighet att klappa och mata djuren. Tanken är att 4H-gården ska efterlikna en svensk bondgård med självhushåll.  De djur som finns där bör vara av svenska lantraser och de växter som odlas skall vara de arter som finns på svenska gårdar. En 4H-gård ska alltså inte vara eller likna en djurpark. Vissa ställen kan även erbjuda ponnyridning, vilket brukar vara särskilt populärt bland yngre barn. Ridning kan också vara rolig motion och passar för alla åldrar. Djur & natur tilltalar både barn och vuxna och är ofta mysigt att besöka tillsammans.

Besöka tropikhus med barn

Önskar man besöka mer exotiska djur finns det särskilda tropikhus. I ett tropikhus kan man finna reptiler och ormar, t ex skallerormar, kobror, huggormar och mambor. Men det kan även finnas andra djur där, som ormar, spindlar, skorpioner, ödlor, sköldpaddor, fiskar och apor. Många barn besöker gärna ett tropikhus med skräckblandad förtjusning. Är barnet i skolåldern kan det säkert också ha många frågor kring de olika djuren. En utflykt till ett tropikarium kan därför vara mycket roligt att göra tillsammans.


Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.