Kategori

Film, musik & teater

FilmMusikTeater

Film, musik & teater uppskattas ofta av barn i alla åldrar. Idag börjar många barn att se på film ganska tidigt på mobil och padda, och många filmer för barn har pedagogiska inslag. Musik introduceras vanligtvis ännu tidigare i barns liv genom sång och rytm. Idag väljer många föräldrar att ta med sitt barn på t ex babyrytmik i tidig ålder. Teater finns för barn i alla åldrar. Barnteater finns på flera ställen i Sverige. Teater för barn görs får både bebisar, barn och ungdomar. Film, musik & teater är utmärkta exempel på barnaktiviteter att göra tillsammans med sitt barn.

Film

Film fångar de flesta barn. Att gå på bio blir ofta något speciellt för barn som kanske annars är vana att se film på TV eller padda. Film för barn visas ofta på större biografer på samma ställen som även visa film för vuxna. Numera finns ibland även särskilda biografer för barn där man presenterar filmföreställning särskilt inriktade på barn. Barnfilm finns för ungefär två år och uppåt.

Musik

Musik är ofta något som tidigt introduceras i barnets liv. Ljud och rytm är något som även små bebisar uppfattar. Många väljer därför att gå på babyrytmik eller sångstunder med sina bebisar.

Teater

Teater finns för barn i alla åldrar. Teaterpjäser för barn kan exempelvis vara dockteater, pantomim, sagospel, klassiker eller dramatiserade barnböcker. Teaterföreställningar med mycket sång och dans förekommer också. För små barn är det kanske särskilt vanligt förekommande med dockteater. På senare år har det dessutom blivit allt vanligare med särskilda teaterpjäser för bebisar.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.