Kategori

Grönområden

Grönområden är trevliga att besöka och att ta sig ut med barnen i naturen är ofta ett litet äventyr. Man kan ta en promenad tillsammans. Till exempel kan man samtidigt titta på olika trädslag, leta spår efter djur eller samla löv eller kastanjer. Det finns också många fina böcker för barn som beskriver vilka växter och djur som finns i naturen. Ta gärna med en bok att ha med sig på utflykten. För ett lite yngre barn kan det också vara nyttigt att gå och springa på ett ojämnt underlag och bara öva sig i att att hitta balansen. I anslutning till vissa grönområden kan det ibland även finnas anläggningar som erbjuder bastu eller toaletter, fika eller bad.

Grönområden med djur i närheten

Ibland kan det även finnas djur i närheten av grönområdet. Det kan vara ladugårdar med djur som kossor, höns, getter och hästar. Ibland ligger det en 4H-gård i anslutning till grönområdet där barn kan ha möjlighet att klappa och mata djuren.

Oavsett ålder är det alltid skönt att vara utomhus och vill man leka och bygga kojor, samla grenar eller bara ta en fika ute i skogen så går ju det också alldeles utmärkt. Packa picknickkorgen och ge er ut i naturen.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.