Kategori

Gymnastik

Gymnastik är en rolig motionsform för barn. Här finns möjlighet att träna kroppens alla delar och är ett bra sätt att få koll på sin egen kropp. Många ställen erbjuder idag lekfulla varianter för barn där man kan få möjlighet att springa runt och röra på sig. När lite yngre barn ska röra på sig kan det ibland vara så att föräldrar också får medverka på passen. Ibland erbjuds också särskild familjegymnastik där barn och vuxen båda deltar i gymnastiken och utför de olika övningarna tillsammans.

Gymnastik ger ett aktivt liv

I gymnastik finns ju också flera olika delar. Vissa kanske tänker på den klassiska redskapsgymnastiken medan andra genast tänker mer på en konditionsbaserad variant med mer löpning. Numera finns också truppgymnastik och mer dansinspirerad gymnastik för barn och ungdomar. Vad man än föredrar kan man i alla fall konstatera att ett barn som rör sig mycket får också en kropp som mår bra. Det är också så att om en person tidigt får grunden till ett aktivt liv tenderar den att röra på sig mer även som vuxen.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.