Kategori

Hantverk

Hantverk kan man både titta på och förstås skapa själv. Många museer eller friluftsmuseum visar idag olika hantverk eller har till försäljning. På vissa ställen visar man till exempel hur man gjorde förr i tiden. Ibland kan barnen också få prova själva på plats att exempelvis väva vävstol. Det brukar vara mycket uppskattat. Många barn tycker om att uppfinna nya saker och att vara kreativa.

Skapa själv med barn

Det finns förstås också möjlighet att skapa med barn på egenhand. Numera finns också flera fristående aktörer som erbjuder eget skapande på flera olika sätt.  Till exempel kan ordnas det ibland särskilda kurser eller workshops. Där kan det finnas möjlighet att få prova att dreja med sitt barn eller skapa på andra sätt. Naturligtvis kan man också pyssla hemma och komma på eget pyssel den vägen, men oavsett om man tröttnat på pärlplattor eller att virka, så är det alltid roligt att prova nya saker och skapa tillsammans med sitt barn.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.