Kategori

Konst & hantverk

HantverkKonst

Konst & hantverk uppskattas av de flesta barn. Men att gå runt på guidade visningar med vuxna kan ofta upplevas som stelt och tråkigt. De flesta barn vill ju själva få vara delaktiga. Allra helst vill de själva prova hur det är att måla, skapa, väva, virka och dreja. Därför satsar många idag på att skapa utrymmen eller platser där barn kan få utlopp för sin kreativitet på olika sätt. Konst & hantverk är ofta något som många tilltalas av. Att rita och skapa själv är något som många barn tycker om att göra. Att skapa eller måla tillsammans med sitt barn är en rolig aktivitet, som är utvecklande för både barn och vuxna.

Konst

När det gäller konst så har många museer idag särskilda visningar för barn. För riktigt små barn kan det till och med anordnas babyvisningar. Där är ofta tempot lite mer lugnt. På vissa museer finns idag också Skaparverkstad eller något som kallas ”Eget målande” där barn kan experimentera och utforska sitt eget målande. Det finns även möjlighet att gå olika kurser i målande eller på olika slags workshops tillsammans med andra barn och ungdomar.

Hantverk

Hantverk kan man ofta se på friluftsmuseum, och numera finns det ibland även möjlighet att själv kunna få tillverka olika slags saker. Det brukar vara mycket uppskattat. Många barn tycker om att uppfinna nya saker och att vara kreativa. Så att boka in sig själv och sitt barn på en kurs i till exempel keramik eller drejning kan alldeles säkert vara en lite ovanlig och rolig aktivitet som ni båda kan uppskatta.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.