Kategori

Konst

Konst är en lite annorlunda barnaktivitet. Dels kan man se på konst tillsammans med barn, dels finns det ibland möjlighet för barn att själva skapa eller måla. Ibland finns det återkommande evenemang på museer i eller i kommunen där det anordnas ”Skaparverkstad”  eller ”Eget Målande” och där barn kan få utlopp för sin egen kreativitet. Numera finns också flera fristående aktörer som erbjuder eget skapande på flera olika sätt. Till exempel kan man få komma och dreja med sitt barn eller pyssla på andra sätt. Att rita och skapa själv är något som många barn tycker om att göra. Att skapa eller måla tillsammans med sitt barn är en rolig aktivitet, som är utvecklande för både barn och vuxna.

Babyvisningar med konst

Vissa museum erbjuder särskilda babyvisningar för bebisar (och deras konstintresserade föräldrar) där tempot är lite lugnare. Antalet som kan komma brukar dock vara begränsat, så innan ta reda på vad som gäller innan du går dit.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.