Kategori

Musik

Musik är ofta något som tidigt introduceras i barnets liv. Oftast är musiken något som kommer helt naturligt i samband med att föräldrarna nynnar och sjunger för den lilla bebisen. Ljud och rytm är något som även små spädbarn uppfattar. När barnet vuxit sig lite större väljer många att gå på babyrytmik. Inom babyrytmiken utvecklas barnets motorik på flera sätt. I en sång tränas balansen, i en annan kan det vara att krypa. Med hjälp av sånger, verser och ramsor tränas motoriken på ett roligt sätt som stimulerar barnet. Ibland ingår även babymassage som en del i rytmiken. Sammantaget är detta något som utvecklar barnet och ger barnet positiva upplevelser för alla sinnen. Genom musiken får barnet möjlighet att upptäcka rytm, rörelse och närhet. På babyrytmiken sjunger man, läser ramsor, spelar instrument och bebisar.

Sångstunder med barn

Många väljer också att gå på sångstund med sitt barn. På en sångstund sjunger man ofta välkända barnvisor, läser barnramsor och spelar musik. För små barn finns små rytmikägg man kan använda. Sång och språk och rörelse främjar barnets utveckling. Sjung och spela med ditt barn.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.