Kategori

Paddling

Paddling är en skön barnaktivitet för både barn och ungdomar. Dessutom är det ett bra tillfälle att komma ut i naturen och röra på sig tillsammans. Det finns många som erbjuder båtuthyrning och erbjuder barnfamiljer möjlighet att paddla i kanot, kanadensare eller kajak. Kajak är dock inget man kanske testar med de yngsta barnen. När barnen blivit simkunniga och är lite äldre är det däremot en fin och spännande upplevelse. Kanotuthyrning kan finnas på campingar, turistanläggningar eller på kanotföreningar.

Att paddla med barn

Idag erbjuder vissa ställen även barnpassade kajaker, flytvästar och paddlar så att ni tillsammans kan få uppleva skärgården i kajak. Numera finns det även många flytvästar från 10 kg-> med räddningskrage för de som ej är simkunniga. Ibland kan man även finna särskilda kajaker med  sittbrunnskapell. Dessa gör det mysigt för ett barn att sitta i kajaken även om det skulle regna lite ute. När man paddlar med barn som åker i en egen kajak är det bra om man som vuxen kan hjälpa till, om barnet tröttnar eller om motvinden upplevs för hård. Därför har barnkajaker ofta bogserlina.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.