Kategori

Ridning

Ridning är kul för både barn och vuxna. Det är dessutom bra motion och ger fysisk träning. Man övar också upp sin balans och lär sig att hantera djur. Många ställen anordnar ponnyridning för små barn, vilket brukar vara mycket uppskattat. Vill man rida mer varaktigt kan man besöka en ridskola där man kan anordna ridlekis eller drop-in knatteridning för de yngsta barnen.

Att tänka på när barn ska rida

Ska ett barn rida behövs först och främst en ridhjälm. Ridhjälmen ska vara godkänd och CE-märkt. En hjälm finns ofta att låna, men ska barnet rida mer bör man investera i en som passar perfekt. Det är viktigt att man har rätt storlek på hjälmen, man ska inte köpa en som som är lite för  stor ”att växa i”. Har hjälmen fått sig en smäll eller skadats på något sätt bör den bytas ut. En hjälm som fått en smäll ger inte samma skydd.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.