Kategori

Skateboard

Skateboard är en sysselsättning som bara ökat de senaste åren. Flera kommuner erbjuder idag varierande och roliga skateparker där unga kan åka tillsammans. Vissa större städer kan erbjuda såväl inomhusparker som utomhusparker. Ibland ingår skateparken i en större aktivitetspark där det det också kan finnas utrymme för parkour, bollsporter, boule och annat. Svårigheten på de olika banorna i en skatepark kan variera, men gemensamt är att det brukar finnas ytor både för den som är nybörjare och den som är mer erfaren. Häng med ditt barn ut i skateparken och varför inte testa du också. Här nedan är en liten kort guide för dig som är osäker på hur man åker skateboard. Glöm inte hjälm och lämpliga skydd.

Hur åker man skateboard?

Det finns mycket att tänka på när man ska börja lära sig att åka skateboard och det kräver ofta en hel del träning. Skippa tricksen till en början och satsa på att bara rulla till dess att farten dör ut. När det känns tryggt och säkert kan man testa att skjuta på mer fart innan den tar slut. Detta kräver en del träning, men är viktigt att öva mycket på så att inte skateboarden sticker iväg. Har man väl lärt sig detta är nästa steg att lära sig att svänga. Beroende på hur du ska svänga ska du lägga vikten i hälarna eller tårna. Man behöver alltså inte luta kroppen åt något särskilt håll. Sedan är det förstås bra om man också lär sig att stanna. Är man nybörjare kan det vara lämplig att använda något som heter ”tailstop”, vilket innebär att man trycker ner den bakre delen av brädan i marken.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.