Kategori

Skidor

Skidor är en härlig barnaktivitet. Dels får man möjlighet att göra något fysiskt tillsammans, dels får man vara utomhus. Att lära sig åka är också förhållandevis enkelt, även för yngre barn. Att spänna  på sig skidorna och ge sig ut i skidspåren tillsammans med sitt barn en solig vinterdag är svårslaget. Man kan åka både längdskidor och slalomskidor. Idag är ordet slalomskidor mest ett samlingsbegrepp för flera olika modeller och användningsområden. Vissa är gjorda för lössnö, andra för nypistade barnbackar. Numera är det också populärt med exempelvis snowboard.

Att åka skidor med barn

Väldigt små barn kan tycka att det går långsamt och är tråkigt med längdskidor men så snart de är stora nog att själv ta sig runt med skidorna brukar det ändras. Slalomåkning brukar vara lite mer actionfyllt och idag finns det många anläggningar som erbjuder skidskolor för yngre barn. I många fall kan man även hyra skidutrustning på plats.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.