Kategori

Teater

Teater görs för barn i alla olika åldrar. När man talar om barnteater menar man teater riktad till en publik bestående av barn. Barnteater kan man hitta dels på särskilda barnteatrar, dels på teatrar som oftast har en vuxenrepertoar. Teaterpjäser för barn kan vara dockteater, pantomim, sagospel eller dramatiserade barnböcker, men även klassiker kan dramatiseras. Dramatik med samhällsengagemang, experimentell teater eller föreställningar med mycket sång och dans förekommer också. Vissa föreställningar har särskilda pedagogiska inslag, en del vill vara konstnärliga och andra har som huvudsyfte att roa sin publik. För små barn är det kanske särskilt vanligt förekommande med dockteater. På senare år har det dessutom blivit allt vanligare med särskilda teaterpjäser för bebisar.

Rekommenderad ålder för barn på teater

Det kan därför skilja mycket för vilken ålder en viss föreställning riktar sig till. Därför är det alltid bra att undersöka detta innan man besöker en viss pjäs. Rekommenderad ålder brukar oftast anges. Barnteatrar finns i både stora och små städer och ibland finns det föreställningar som turnerar runt även på mindre orter i Sverige, flera erbjuder även särskilda skolföreställningar.

Att gå på barnteater är ofta en kul upplevelse och en utmärkt barnaktivitet som sätter igång barns fantasi och nyfikenhet.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.