Kategori

Tropikhus

Tropikhus är fyllda av exotiska djur, något som uppskattas av både barn och ungdomar. I ett tropikhus finns mängder av djur som reptiler och ormar, t ex skallerormar, kobror, huggormar och mambor. Men det kan även finnas andra djur där, som ormar, spindlar, skorpioner, ödlor, sköldpaddor, fiskar och apor. Många barn besöker gärna ett tropikhus med skräckblandad förtjusning. Är barnet i skolåldern kan det säkert också ha många frågor kring de olika djuren. En utflykt till ett tropikarium kan därför vara mycket roligt att göra tillsammans.

Guidad tur på tropikarium

På ett tropikarium finns det ibland möjlighet att få följa med en djurvårdare på en guidad tur. På en guidad tur kan man få mycket mer information om de ensklida djuren och också möjlighet att själv ställa frågor. Har man tur kan man också få klappa en orm eller ödla. Guidningarna anpassas ofta efter kunskapsnivå varför de passar perfekt för både förskola och gymnasium.

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.