Kategori

Vintersport

Med vintersport avser man sporter som utförs utomhus om vintern. De vanligaste av dessa är skidåkning och skridskor. Skidsporten indelas vanligtvis i längdåkning och slalomåkning. Att åka skidor med barn är en ganska tacksam barnaktivitet. Att lära sig åka är förhållandevis enkelt, även för yngre barn. Att åka slalom kan vara lite svårare, men många skidanläggningar erbjuder idag skidskolor i slalom även för de yngre barnen. Skridsko däremot kan man åka både inomhus och utomhus, i ishall eller på en ishockeyrink. I vissa kommuner kan man ibland spola grusplaner vintertid och där göra plats för skridskoåkning. Ofta finns det möjlighet att åka där även sent på kvällen då man kan ha stora lampor uppsatta för ändamålet. Att spela bandy eller ishockey kan vara svårt för små barn. Där är det bättre att öva på själva skridskoåkningen. Är barnen äldre kan de ofta tycka att det är roligt att spela i lag.

Vintersport med barn

Vissa barn kan tycka att det går långsamt och är tråkigt med längdskidor, men så snart de är stora nog att själv ta sig runt med skidorna brukar det ändras. Gillar ditt barn istället att åka slalom så brukar en resa till en slalombacke vara populärt. I många fall kan man hyra skidutrustning på plats. Många barn tycker även att det är roligt att prova på att åka snowboard. Att åka skridskor med barn är ofta en lite enklare aktivitet. De flesta kommuner erbjuder något ställe där det går bra att åka skridskor. Åker du med barn, se till att ni har rätt storlek på era skridskor. På vissa ställen finns det möjlighet att låna eller hyra utrustning. Ta reda på vad som gäller där du bor. Och du, glöm inte hjälmen!

Filtrera

Tipsa oss

Barnguiden.com är en informationssajt med info om kul evenemang för barn, barnaktiviteter, utflyktsmål och nöjen för barn och familj. Här finns också tips om ställen för barnkalaset, läger för barn och resmål för skolresor. Med hjälp av barnguiden.com kan du hitta information om alla möjliga barnaktiviteter - både barnkultur, lek, rörelse och utflyktsmål - på ett ställe. Perfekt när förskolan har stängt, barnen är uttråkade eller det är dags för en utflykt. Du kan också söka på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med för barn och familj samt information om barnkalas, läger och skolresor. Har vi missat något? Skicka oss då ett mail och tipsa oss.