Senast uppdaterad: februari 2, 2017

Åbergs MuseumUppsala län

Håbo

Lasse Åbergs museum i Bålsta är ett museum för hela familjen! En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel.

Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamlingar och en Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb.

Vi har numera en permanent utställning med rekvista, foton och kostymer från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer. Utanför muséet finns en stor lekplats för alla barn och två snälla kossor som aldrig gör en fluga förnär.

Vi erbjuder alla privata besökare fria guidningar. Ni betalar endast entré. De fria guidningarna är söndagar kl 14.00. Förutom våra permanenta samlingar visas alltid minst en specialutställning som byts ut två gånger per år, så att du alltid kan komma tillbaka och se något nytt.

Vi hoppas att du blir lika glad som vi av ett besök här på Åbergs museum!

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Åbergs museum

 

Öppettider

Måndag – söndag kl 11.00-16.00.

 

 

Pris

Avser besök i konsthallen och Trazankojan
Vuxna 80 kr
Barn 50 kr (3-15 år, under 3 år gratis)
Familj 220.- (2 vuxna, 2 barn)
Årskort barn 120.-
Årskort vuxen 210.-

 

 

Kontakt

Telefon: 08-411 00 40
Epost: info@abergsmuseum.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99år
  • Skötrum: JA.
  • Barnvagnsvänligt: JA.
  • Café: JA.
  • Restaurang: JA.

 

 

Om restaurang / café

Ett fantastiskt kul och nytt samarbete har startats upp mellan Åbergs Museum och systrarna Carina och Ulrika Brydling. Här sätts det grön i fokus tillsammans med närområdets godsaker i säsong och utvalda ekologiska råvaror. En meny för både stora och små som varierar genom året.

 

Hitta till Åbergs museum

 

Kollektivtrafik

MED SJ-TÅG Tidtabell 57: Stockholm-Bålsta-Västerås-Örebro-Hallsberg. Restid Stockholm – Bålsta ca 40 min. MED PENDELTÅG Från/till Stockholms Central – Bålsta. Restid ca 40 min. Från Bålsta station till Åbergs Museum är det 1,5 km. Väljer ni att gå är det bara att följa ankfötterna. Buss 301 stannar precis utanför museet.

 

 

Vägbeskrivning

Från Stockholm, ca 45 km – E18 norrut mot Enköping. Tag första avfarten mot Bålsta, sedan vänster mot samhället. Följ skyltar. Från Enköping, ca 30 km – E18 mot Stockholm. Tag av i Bålsta. Följ skyltar.

 

 

Parkering

På hela universitetsområdet finns parkeringsmöjligheter för bil.

 

 

Adress

Kalmarvägen 10, 74625 Bålsta