Senast uppdaterad: december 24, 2016

Arkitektur- och designcentrumStockholms län

Skeppsholmen

Välkommen till ArkDes – Arkitektur- och designcentrum i Stockholm! ArkDes är ett nationellt centrum för arkitektur och design. I det arkitektritade huset (Rafael Moneo) på Skeppsholmen i Stockholm finns något att upptäcka för alla åldrar. Här samsas byggnadsforskare, förskoleklasser, familjer och andra nyfikna.

2013 bytte Arkitekturmuseet namn till Arkitektur- och designcentrum. Det innebar också att vårt uppdrag förändrades. Från att ursprungligen ha varit ett arkitekturinriktat museum, är vi i dag ett centrum med ansvar att främja och förmedla kunskap om arkitektur och designs betydelse i samhället.

Dessutom ska vi vara en nationell mötesplats för aktörer som verkar inom dessa områden. Arkitektur- och designcentrum har även ett varierat och generöst program för familjer. På söndagar kl 13.00 är det familjesöndag med möjlighet till eget skapande.

Under loven anordnas lovaktiviteter för lediga. Allt gratis! ArkDes Studio – Hos oss finns det mycket att göra för alla åldrar. Botanisera bland våra böcker för barn och unga om arkitektur och design i vår fina studio. Där finns det också knuttimmerklossar att bygga med eller så slår du ett valv.

Se vår webbsida för aktuella pågående utställningar.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Arkitektur- och designcentrum

 

Öppettider

UTSTÄLLNINGAR
Måndag: Stängt
Tisdag: 10–20
Ons–tor: 10–18
Fredag: 10-20
Lör-sön: 11-17

BIBLIOTEK
Tis–Tor: 10–17
Fredag: 10–16
Söndag: 11–16

 

 

Pris

Gratis

 

 

Kontakt

Telefon: 08-520 235 00

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Info om restaurang / café

På Restaurangen på Moderna Museet kan du äta god lunch eller ta en kopp kaffe med hembakat. Och samtidigt njuta av Stockholms vackraste utsikt. Café Blom är Arkitektur och designcentrums populära kafé som du hittar till höger bakom museets stora utställningshall, rakt fram och längst ner till höger om du kommer via huvudentrén. Här lockas med goda smårätter, bakverk och drycker i en intim miljö. Under sommaren är uteserveringen en liten oas i storstaden. Varmt välkomna!

 

Hitta till Arkitektur- och designcentrum

 

Kollektivtrafik

Buss 65 från Centralen, hållplats Moderna museet/ Arkitekturmuseet eller T-bana Kungsträdgården.

 

 

Vägbeskrivning

Skeppsholmen i Stockholm.

 

 

Parkering

Det finns parkering intill kajen vid husets baksida. Parkering för handikappade finns på Exercisplan.

 

 

Adress

Exercisplan 4, Skeppsholmen, 11149 Stockholm