Senast uppdaterad: mars 23, 2017

Etnografiska museet

Stockholm

Etnografiska museet – Upplev världens fantasi, mystik & magi! I Etnografiska museets avspända miljö kan du besöka suggestiva utställningar med spännande föremål från hela världen. Kika in i en tipi från Nordamerikas indianer och besök en by i Kongo.

Verkstan – museets hantverkshus – är öppen för allmänheten på söndagar samt på lov. Här bjuds på kreativa aktiviteter med inspiration från konsthantverk, symbolspråk, mönster och tekniker från olika delar av världen. Här kan stora som små umgås i en mysig miljö och skapa på olika teman t ex tipi-modeller på indianernas vis, tryck av indianska motiv, drakar, masker, smycken i återvinningsmaterial och måla på metall och glas.

Upptäck utställningen Nordamerikas indianer på egen hand i Prärieäventyret. Säg till i museets reception så får du ett eget häfte och kan ge dig ut på äventyr.

I Prärieäventyret ska du leta efter fem olika föremål som finns någonstans i utställningen Nordamerikas indianer. Vid varje föremål finns en bokstav. Om du hittar alla bokstäver och sätter ihop dem i rätt ordning så får du veta var pilbågen finns.

Etnografiska museet anordnar även barnkalas.

Läs mer här: Barnkalas på Etnografiska Museet

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Etnografiska museet

 

Öppettider

Måndag: Stängt
Tisdag-söndag
11 – 17
Onsdag
11 – 20

 

 

Pris

Gratis. Till en del av museets programaktiviteter behöver du dock köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet, besök vår webbsida för mer information. Önskar du gå på en av våra populära visningar kostar det 20 kr.

 

 

Kontakt

Telefon: 010-456 12 00

 

Mail: info@etnografiskamuseet.se

 

 

Annat

  • Ålder: 5-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA, det går bra att ta med sig barnvagn in i museet. Det finns en barnvagnsparkering utanför Matmekka, men det är inte tillåtet att ta med barnvagn in på restaurangen.
  • Café: NEJ
  • Restaurang: JA

 

 

Om Restaurangen / Caféet

Etnografiska museet serverar rena råvaror och närodlade produkter i en skön krock mellan svenska traditioner och all världens mat på sin egen restaurang MatMekka. Säsongsanpassad ekomeny med ett varierat utbud av spännande varmrätter, värmande soppor, matiga mackor, fräscha sallader och mumsiga bakverk. Varmt välkommen till MatMekka på Etnografiska museet!

 

Hitta till Etnografiska Museet

 

Kollektivtrafik

Etnografiska museet ligger i Museiparken på Gärdet, granne med Tekniska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet och Sjöhistoriska museet. Lättast kommer man hit med buss 69 från Sergels Torg till hållplats Museiparken. Närmaste T-banestation är Karlaplan eller spårvagnshållplats Djurgårdsbron (cirka 20 minuters promenad).

 

 

Vägbeskrivning

Etnografiska museet ligger i Museiparken på Gärdet, granne med Tekniska museet, Polismuseet, Riksidrottsmuseet och Sjöhistoriska museet. Adressen är Djurgårdsbrunnsvägen 34, Stockholm.

 

 

Parkering

Parkeringsplatser finns utanför museet och i området.

 

 

Adress

Djurgårdsbrunnsvägen 34, Stockholm