Senast uppdaterad: december 19, 2016

FenomenmagasinetÖstergötlands län

Linköping

Fenomenmagasinet – ett Science Center i Gamla Linköping. Till Fenomenmagasinet i Gamla Linköping kommer ca 40.000 besökare varje år, allt från de minsta barnen till de mycket vuxna. På Fenomenmagasinet handlar det om att förstå vardagliga fenomen som optik, människokroppen och elektricitet, att få testa själv och att se att det som verkar komplicerat kanske ändå är rätt enkelt.

I våra lokaler, som består av en gammal sockerbrukslada med två våningar samt en Östgötsk rundloge, har vi byggt upp runt 200  naturvetenskapliga experiment. När man kommer till oss bör man vara beredd på att leka! Det gäller alla, från 3 till 99 år. Man skall undersöka, testa, trycka på knappar, dra i spakar och låta sig fachineras av de naturvetenskapliga lagarna. Är det svårt? Det beror på dig själv.

Du kan välja att bara leka, njuta och låta dig roas, alternativt så läser du förklaringarna på skyltarna och försöker ta till dig förklaringarna. Till en del försök har vi inte skrivit några förklaringar. Det är faktiskt meningen att man skall känna sig lite frustrerad och bli sporrad att gå vidare på egen hand. Att man blir lite nyfiken och försöker ta reda på vad det är som händer och varför, vilka naturvetenskapliga lagar som gäller.

Så välkommen att besöka oss. Ta det som en kombinerad utmaning och avkoppling.

 

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Fenomenmagasinet

 

Öppettider

Lördagar och söndagar har vi öppet kl. 10 – 16.

Vi har även öppet kl. 10 – 16 alla lovdagar i Linköpings kommun

Övriga dagar går det också oftast bra att besöka oss mellan kl. 10 & 16, beroende på antal skolbokningar. Ring 013-145230 för besked.

 

 

Pris

Pris: 50 kr/person. Barn under 3 år gratis.

 

 

Kontakt

Telefon: 013-145230

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: NEJ
  • Restaurang: NEJ, men mat finns i närheten.

 

 

Om café / restaurang

Fikasugen eller hungrig? I stadskvarteren och vid Valla gård finns flera alternativ för den som vill köpa något att äta eller dricka. Du kan också ta med egen matsäck och det finns gott om platser där du kan slå dig ner för att äta den.

 

Hitta till Fenomenmagasinet

 

Kollektivtrafik

Linköping har goda tåg- och bussförbindelser från övriga Sverige och Östergötland. Du tar dig lätt till stadskvarteren och Valla gård med lokalbuss (nummer 3, 12 och 13) från Resecentrum, Linköpings tåg- och busstation. Det finns även täta bussförbindelser mellan centrum och Friluftsmuseet Gamla Linköping.

 

 

Vägbeskrivning

Friluftsmuseet Gamla Linköping är beläget ca 2 km väster om Linköpings centrum. Det är lättillgängligt med bil från såväl stadskärnan som flera större vägar, t ex E4. Kommer du med bil från centrum kör du Drottninggatan/Malmslättsvägen alternativt ytteringen och följer skyltningen. Från E4 finns skyltning ”Gamla Linköping” (tredje avfarten om du kommer norrifrån, första avfarten om du kommer söderifrån).

 

 

Parkering

I stadskvarteren finns en stor bilparkering, där man parkerar för 5 kr/tim. På platserna utmed Malmslättsvägen gäller 2 tim fri parkering. Vid Valla gård gäller fri parkering i fyra tim, därefter betalar man 5 kr/tim. Observera att biltrafik inte är tillåten inom området!

 

 

Adress

Tunnbindaregatan 6, 582 46 Linköping