Senast uppdaterad: december 13, 2016

Fjärilshuset Haga Ocean

Solna

Fjärilshuset Haga Ocean Solna – En tropisk regnskog, mitt i Solna. Njut av känslan att vandra bland de fritt flygande fjärilarna i stora tropiska växthus. Bland vattenfall och prunkande växtlighet upptäcker du naturens under. I Haga Ocean får du se svartfenade revhajar och högfenade revhajar tillsammans med färgglade fiskar.

Fjärilshuset omfattar över 3.000 kvm och omgivningen är tropisk. Temperaturen går aldrig under 25 grader under dagen, och till och med på natten är det minst 18 grader. Luftfuktigheten är alltid hög och just dessa förhållanden gör att fjärilarna trivs. Under ett år lever flera tusen fjärilar här, och varje gång du besöker oss finns här minst 700 fjärilar av en mångfald olika arter. Fjärilarna är exotiska på våra breddgrader medan dom på hemmaplan är relativt vanliga. På Fjärilshuset finns inga utrotningshotade fjärilar.

Gör ett besök i nordens största hajakvarium, Haga Ocean, i Fjärilshuset. I det 30 meter långa akvariet som rymmer 1,2 miljoner liter vatten simmar stora och små revhajar tillsammans med färgglada revfiskar. De hajarter som finns i Haga Ocean är den svartfenade revhajen, som är den vanligaste förekommande revhajen, och den högfenade revhajen, som är den största revhajen. Kom och möt havets vassaste tänder på nära håll.

I anslutning till det stora akvariet finns en utställning om vithajen, havets verkliga rovfisk. I utställning får du lära dig mycket om den mytomspunna hajen.

Under vissa helger och lov är vår zoolog Owe Sandström här och håller spännande presentationer om hajarna.

Nu är den nya utställningen Farliga Djur öppen. Kom och lär dig om några av världens farligaste djur. I utställningen får du bland annat lära dig om stora djur som tigrar, flodhästar och krokodiler men även om små djur som myggor och parasiter. Följ även med ner under havsytan där några av världens giftigaste djur lurar. Här får du bland annat träffa blåsfiskar, drakfiskar och hajar.

När man har sett sig mätt på naturens under kan man äta och fika i det stora trädgårdscaféet. Man kan också hyra Segways och upptäcka den vackra Hagaparken, eller hyra lokalerna för fest och bröllop.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Fjärilshuset Haga Ocean

 

 

Öppettider

Måndag – fredag
10-16
Lördag – Söndag
10-17

 

 

Pris

Vuxna: 155 kr

Barn under 4 år: Gratis.

Barn 4-15 år: 75 kr

Familj (2 vuxna + 2 barn): 400 kr

Pensionärer: 110 kr

 

 

Kontakt

Telefon: 08 730 39 81

Mail: info@fjarilshuset.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA, fast på grund av begränsad framkomlighet får man tyvärr inte ta med sig barnvagnar in i utställningen. Tag gärna med er lås för att låsa fast vagnen i vår barnvagnsparkering utanför entrén.
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om restaurangen / Caféet

För att smälta intrycken från utställningen är ett besök på vårt trädgårdscafé en utmärkt avslutning på besöket. Caféet erbjuder mat för både stora och små. Här serverar vi rykande kaffe, gott fikabröd och lättare luncher som sallader, köttbullar med potatismos samt pannkakor med sylt och grädde. Caféet är öppet då utställningen är öppen.

 

Hitta till Fjärilshuset Haga Ocean

 

Kollektivtrafik

Vid T-banestation Odenplan tar du buss 515 och åker till Haga Norra. Följ sedan skyltarna till Fjärilshuset. Du kan även åka pendeltåg till Solna station eller tunnelbana till Solna Centrum och sedan ta buss 513/ buss 67 (Kolonnvägen) eller buss 176/177 (Solna Råsundasidan). Från Brommaplan kan du ta buss 509 till Solna Station, eller buss 176/177 hela vägen (Kolonnvägen). Från Skansen buss 67 (till Frösundavik). Från Djursholm buss nummer 509 (till Solna Station). Från Danderyds sjukhus buss 176/177 (Kolonnvägen).

 

 

Vägbeskrivning

E4/Uppsalavägen. Sväng av vid Haga Norra. Mitt i av/påfarten finns infarten till Hagaparken. Parkering direkt till vänster. Vandra sedan några minuter genom den vackra Hagaparken till Fjärilshuset.

 

 

Parkering

Ja. Avgiftsbelagd parkering vid infarten till Hagaparken.

 

 

Adress

Fjärilshuset i Hagaparken, Solna