Senast uppdaterad: januari 3, 2017

FlygvapenmuseumÖstergötlands län

Linköping

Flygvapenmuseum Linköping – Wow! Det säger de flesta som kommer till Flygvapenmuseum i Linköping för första gången. Här finns prisbelönade utställningar om militärflygets utveckling från det tidiga 1900-talets pionjärer fram till dagens moderna stridsflygplan. Flera av flygplanen är världsunika och bär på en spännande historia. Här finns till exempel vraket av den svenska DC-3:a som sköts ned av sovjetiskt jaktflyg 1952 och skapade ett mysterium vi fortfarande inte vet alla svar på. Efter drygt 50 år på havets botten återfanns flygplanet, bärgades och lades till sin sista vila på museet.

Flygvapenmuseum är också en plats där kunskap och lek möts på ett självklart sätt. I Flyglabbet, museets science center, finns flygsimulatorer och experimentstationer på temat luft och flyg. Bygg din egen virtuella flygmaskin, testa hur det är att stå mitt i en storm och bli pilot för en stund bakom spakarna i en JAS 39 Gripen-simulator!

Förutom utställningar satsar museet på en aktiv programverksamhet året runt. I kalendern finns något för alla, från intressanta föredrag till sagostunder och lekfullt guidade barnvisningar. Är du mellan 5-12 år och nyfiken på historia eller saker som flyger? Då kan du gå med i barnklubben Flygspanarna, som träffas några gånger varje år. Du behöver inte kunna något om flyg, det viktigaste är att vara nyfiken och vetgirig!
Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Flygvapenmuseum

 

Öppettider

Måndag: Stängt

Tisdag: 11 – 17
Onsdag: 11-20

Torsdag – söndag: 11-17

Följande helgdagar är det stängt:
Nyårsdagen, långfredag, påskafton, 1 maj, midsommarafton, julafton, juldagen samt nyårsafton.

 

 

Pris

Sedan 1 februari 2016 är det gratis att besöka Flygvapenmuseum. Ibland kan dock en programavgift för särskilda aktiviteter tas ut:

Vuxen 50 kr

Barn och ungdom till och med 18 år: Gratis.

 

 

Kontakt

Telefon: 013-495 97 00

 

E-mail:info@flygvapenmuseum.se

 

 

Annat

  • Ålder: 4-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om restaurangen / Caféet

I restaurang och café Calle C serveras lunch mitt på dagen, övriga tider caféutbud.

 

Hitta till Flygvapenmuseum

 

Kollektivtrafik

Du kan åka med buss nr 13 från Linköpings resecentrum till museet. Hållplatsen ”Flygvapenmuseum” ligger direkt utanför museet.

 

 

Vägbeskrivning

Flygvapenmuseum ligger på Carl Cederströms gata i Malmslätt, cirka 7 km väster om Linköpings centrum.  Kommer du med bil, välj avfart 111 från E4:an och följ därefter skyltar mot väg 34 Linköping (ej Motala). Brun-vita sevärdhetsskyltar visar sedan vägen fram till museet.

 

 

Parkering

Ja. Här finns gott om parkeringsplatser för både bussar och bilar. Vi har fri parkering.

 

 

Adress

Carl Cederströms gata 2, Linköping