Senast uppdaterad: december 12, 2016

Fredriksdal museer och trädgårdar

Helsingborg

Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg – Perfekt utflyktsmål för familjer. Utifrån ser det kanske ut som en park, men tusentals människor har klivit in på Fredriksdal och upptäckt ett helt landskap. Ett Skåne i miniatyr som innehåller flera parker, trädgårdar, naturområden, odlingar, en herrgård, en stadsdel och bondgårdar med djur. En plats där kulturen och naturen står i konstant förändring, i fas med årstiderna. Fredriksdal är både en landskapsbotanisk trädgård och ett friluftsmuseum, och det är vi ensamma om i Norden.

På Fredriksdal är barnen viktiga! Här finns många spännande aktiviteter där alla nyfikna och upptäckarglada barn med spring i benen kan leka och lära om natur och historia. I Trollskogen, som är en naturlekpark byggd i enbart naturmaterial, kan man ta sig runt genom att hoppa, krypa och klättra. Välkommen till Fredriksdal!

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Fredriksdal museer och trädgårdar

 

Öppettider

Öppettider september 2016 – 12 april 2017:

10-16

 

 

Pris

25 september – 12 april

 

Fri entré.

 

Från och med 13 april 2017: vuxen: 70 kronor, barn- och ungdom till och med 18 år: fri entré.

 

 

Kontakt

Telefon: 042-10 45 00

 

Mail: fredriksdal@helsingborg.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om Restaurangen / Caféet

Under sommarhalvåret kan man slå sig ner i det gamla stallet för körhästar. Här finns idag Fredriksdals trädgårdskafé, bekvämt beläget mitt på anläggningen. Där serveras gott kaffe, kakor och lättare luncher.

 

Hitta till Fredriksdals museer och trädgårdar

 

Kollektivtrafik

Utanför Helsingborgs centralstation (Knutpunkten) går buss nummer 1, 7 och 22 norrut – det vill säga mot Rådhuset. Stig på bussen vid Seven Eleven. Resan tar ungefär sju minuter. Kliv av bussen på Juelsgatan (Fredriksdalsentré). Gå förbi Tropikariet till Hävertgatan. Gå över Hävertgatan in på Gisela Trapps väg. Efter 250 meter kommer du till Fredriksdals huvudentré.

 

 

Vägbeskrivning

Fredriksdal ligger 2 km nordost om Helsingborgs stadskärna. Med bil från norr: Följ E4/E6 mot Helsingborgs centrum. Följ bruna skyltar ”Fredriksdals friluftsmuseum” alternativt ”Fredriksdal och ”kringla”. Från Söder: Första rondellen sväng höger, följ skyltar mot Fredriksdal.

 

 

Parkering

Ja.

 

 

Adress

Gisela Trapps väg 1, Helsingborg.