Senast uppdaterad: juni 15, 2017

Frölunda Kulturhus

Västra Frölunda

Frölunda Kulturhus i Göteborg – Ett hus för kropp & själ Stor, liten gammal eller ung, välkommen till ett hus fullt av möjligheter. Kulturarrangemang och utställningar avlöser varandra och bildar ett digert program. Musikarrangemang för olika smaker, tedanser, teater- och bioföreställningar för både stora och små, olika former av föredrag, öppna verkstäder, drama- och målerikurser, sagostunder m m. Inga program på kulturhuset under sommaren, men i Positivparken händer en hel del..!

Alla lokaler är tillgängliga för handikappade besökare. Speciella platser finns för handikappad publik i Stora Salen. Medhjälpare betalar ordinarie biljettpris, där entré erfordras.

Lugn och barnvänlig miljö med barnstolar finns.

Sommarföreställningar och aktiviteter i Positivparken nedanför Frölunda Kulturhus.

 

Joxelina och Cykel

Joxelina och Cykel, är bästa vänner som susar fram längs gator och torg, skogar,
sjöar och parker. Dom upplever fågelkvitter och andra djur, plockar svamp och bär.
Dom ser gåendes, springandes, lekandes, ensamma och nykära människor.
Det blir många oväntade möten på deras färder. Ofta uppstår en magi av
Gemenskap som fylls av värme, energi, sång och trolleri.
Var beredd och håll utkik. I sommar susar de förbi här i Positivparken nedanför Frölunda Kulturhus. Ca 40 min. Lör 17 juni, sön 18 juni, lör 12 aug och sön 13 aug, kl 13.

Foto: Jakob Ståhle. Illustration: Birgitta Lindeblad.

 

Nycirkus workshop med Cirkus Unik

Barn utvecklas när de utmanar sig själva i en glädjefylld upplevelse och det är extra värdefullt när de kan pröva på. Cirkus Unik erbjuder en kul sysselsättning utan konkurrens som stärker gruppsamarbete och ökar självkänslan. De lär ut akrobatik, pyramider, att gå på lina, jonglering och kanske luftakrobatik! Om barnen bär med sig en känsla av att ha lyckats med något de inte trodde sig klara av så är Cirkus Unik, Elin Lütke och Jailton Carneiro, nöjda.

Positivparken nedanför Frölunda Kulturhus.
Tis 20 juni, ons 21 juni, tor 10 aug och fre 11 aug, kl 10.13-12. Foto: Cirkus Unik.

 

Slöjdarsöndag i parken

Den sista söndagen i varje månad öppnar vi figurteaterverkstaden för pyssel och slöjd men under sommaren flyttar vi ut i parken. Du kan tälja, sy, brodera, pyssla och bygga med skrot. Vi har material och verktyg – du har skaparlust och fantasi. Ta med fika om du vill. Kom, skapa och umgås! Sön 28 maj, kl 12–15 och sön 27 aug, kl 12–15.

 

Bygga kojor av pil

Du som är 9–15 år, kom och skapa spännande kojor och tunnlar av pil i Positivparken! Har vi tur slår pilen rot så kojorna och tunnlarna finns kvar för all framtid. Var med på en workshop där vi tillverkar modeller för det kommande bygget. Under en vecka bygger vi sen kojor och tunnlar under handledning av kunniga pedagoger. Du måste anmäla dig till torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se Workshop, lör 10 juni, Positivparkens dag. Kojbygge, 19–23 juni.

 

Skapa en träskulptur – för dig 9–15 år
Tjåsa Gusfors är en fantastisk is- och träskulptör. Hon tillverkar bl a skulpturer till Ishotellet i Jukkasjärvi. Nu kommer hon till Positivparken och tillverkar en stor träskulptur med motorsåg under en vecka, en skulptur som du får vara med och utforma och färdigställa. Hur ska den se ut? Kom och delta i workshop och modellera fram ett förslag. Anmälan till torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se Workshop, lör 10 juni, Positivparkens dag. Tillverkning, 31 juli–4 aug.

 

Mobilfoto i Positivparken

Kom och var med och ta foton med din mobil! Du får tre ord/teman av oss och fotar med dessa som utgångspunkt. Kl 13: Samling vid boulebanan där vi förklarar och ger dig ditt första uppdrag i form av ett ord.

Vi samlar in allas foton och visar dem i en utställning på kulturhuset. Utställningen öppnar fredag 30 juni, kl 14. Välkommen på vernissage! OBS! Vi tar emot endast en bild/ord från varje deltagare. Självklart får du ta hur många bilder du vill, men måste då välja ut en bild som du lämnar till oss. Ons 28 juni, kl 13–15. För 6–15 år.

 

Virka stort

Välkommen att vara med och virka tillsammans! Vi virkar ett stort gemensamt verk, som sedan hängs upp i parken. Du virkar med händerna eller med stora virknålar. Inga förkunskaper behövs. Allt material finns. För 6–15 år. Tors 3 aug, kl 14–16. Samling vid Positivet, kl 14.

 

Landart i positivparken

2017 är året då Göteborg Stad genom 400-årsjubileet sätter fokus på att skapa en grönare skönare stad. Som ett led i arbetet smyckas bland annat sju stadsdelar med naturkonstverk på platser som är tillgängliga för alla. Till Askim-Frölunda-Högsbo är den danska landskapsarkitekten och konstnärinnan Helle Nebelong anställd. Hon kommer att under positivets dag den 10 juni ha en workshop där barn och vuxna får vara med och skissa på idéer till det kommande konstverket. Konstverket kommer sedan under sommaren byggas upp med hjälp av de som är intresserade av att vara med. För mer information och intresseanmälan: torbjorn.alstrom@afh.goteborg.se

 

Vem tänder solen? med Memory Wax

Memory Wax presenterar en lekfull och bubblande dansföreställning om färg och form. I ”Vem tänder solen?” träffar vi två kompisar som bestämmer sig för att sätta färg på sin omgivning. Här möts en palett av fantasi, former och figurer som ständigt skapar rörelser, miljöer och möjligheter. Från 3 år. Lör 5 aug och sön 6 aug, kl 14.

 

Historisk vecka i parken
Lär dig vad en arkeolog gör, bli riddare för en dag, delta i äventyrsvandring! 26 juni–2 juli.

 

Musiktidsresan

Musikföreställning med Annika Andersson och Martin Karlsson. Med svängiga låtar tar vi oss runt i tiden och upptäcker olika instrument. En magisk fantasiresa för dig över 3 år. Ons 28 juni, kl 16.30.

 

Riddar/riddarinneäventyr i Ruddalen

Följ med på riddar/riddarinneäventyr i Ruddalen. Lär dig om riddare och prova på själv! Vi avslutar med fika, sagostund och dubbning! Anmäl dig senast 20 juni till jennie.wangel@afh.goteborg.se
Vi samlas vid Positivet. För 4–10 år, ta gärna med dig en vuxen. Ons 28 juni, kl 10–12 och kl 14– 16.

Bild: riddaräventyr

 

Historisk äventyrsvandring

För stora och små! Följ med på en äventyrsvandring genom Ruddalens historia – 70 000 år av vår mångkulturella historia. Vandringen avslutas med berättelser vid grillen. Ta med eget eller köp på Positivet om du vill grilla. För dig över 6 år. Ta med dig en vuxen. Bärsele rekommenderas för de minsta. Samling vid Positivet. Tors 29 juni, kl 15–17.30.

 

Deckarvecka
3–9 juli fylls parken med mysterier, deckarklubbar och skrivarkurser.
Deckarskola
Skrivarkurs för vuxna. Göteborgsbaserade deckarförfattaren Mats Ahlstedt (Dödsängeln, Violinisten, När inget annat återstår) guidar dig genom spänningsgenren. Lär dig grunderna till att skriva en kriminalroman, thriller eller klassisk pusseldeckare. Till kursen får du en skrivaruppgift. Begränsat antal platser. Anmäl dig senast 26 juni till jennie.wangel@afh.goteborg.se Tis 4 juli, kl 11– 16.

 

Deckarvandring i parken

Klura tillsammans! Deckarvandringen startar kl 14 vid Positivet. Vi avslutar med deckarmusik-quiz. Grillmöjlighet finns. Ta med eget eller köp på Positivet. För dig över 8 år. Ta med en vuxen. Ons 5 juli, kl 14–15.30.

Deckarklubb

Skrivarklubb med deckarförfattaren Lena Lilleste. För dig 9–12 år. Lindens fritidsgård. Anmäl dig senast 26 juni till axel.anfalt@afh.goteborg.se Tors 6 juli.
Bild: http://www.lenalilleste.se/?page_id=131

Saga och pyssel i parken
Från 5 år. 14 och 21 juli samt 28 aug, kl 10.

Sagostund på bosniska i parken 11 aug, kl 11.

 

Torsdagar i parken:

1 juni: Skokonst – kanske kan de gamla, trasiga få ny färg, nytt liv och en plats i parken? Tag med egna skor eller välj bland våra.
8 juni: Staketkonst – Var med och fixa staketet i regnbågens färger.
15 juni: Cykelkonst – Vad kan man göra av gamla cyklar? Har du cykeldelar, en gammal cykel som ligger och skräpar så tag med den. Annars finns cykelskrot på plats.

29 juni: Skokonst – kanske kan skorna få gammal färg, gammalt liv under temat ”Historisk vecka” 24 aug: Naturkonst – Skapa av naturliga material.
31 aug: Gemensam konst – Vi gör en gemensam målning.
Tors, kl 15–17.30.

 

Skrönor och skrock

Kent Andersson, släkt- och hembygdsforskare och Mikael Burman från Torpadammens vänner underhåller med skrönor och skrock från bygden. Grillplatser finns. Tors 29 juni, kl 17.30.

 

Filosoficafé – tid och historia

Vad är tid och hur tänker vi kring tiden som flytt? Välkommen till Filosofiskt café, där vi resonerar och samtalar kring filosofiska problem och frågeställningar. Inga förkunskaper krävs. Samtalsledaren Petra Andersson guidar dig. I samarbete med Sensus. Sön 2 juli, kl 14.

 

POESI-PICKNICK – Poesi på världens språk
Ta med en filt och picknick, slå dig ner och lyssna på poesi på olika språk! I samarbete med UNA- förlag. Tors 24 aug, kl 17–18.30.

 

I Frölunda bibliotek/Frölunda Kulturhus:

Sommartajm!

Sommartävling… gissa boken, gissa kändisen, gissa yrket. Var med och gissa och ha chans på fina bokvinster.

Färglägg och skapa fina sommarbilder. För alla åldrar. Tors 15 juni–ons 16 aug, bibliotekets barnavdelning.

 

SOMMARBOKEN

Sommarboken 2017 – premiär!

Välkommen in, hämta din Sommarboken-väska och fyll den med härlig sommarläsning! Boktips och fika står uppdukat. Nyfiken? Läs mer på sommarboken.se
För dig som är 8–12 år. Drop-in. Fre 16 juni, kl 15–17. Barnavdelningen, biblioteket.
Bild: logga

Sommarboken – serier!

Amulett, Kalle Anka, Lou och många fler. Vi får koll på serier och äter popcorn! Skapa ditt eget serieslut. För dig som är 8–12 år. Tis 20 juni, kl 14–ca 15.30. Sagorummet, biblioteket.

Sommarboken – pyssel, boksnack och högläsning!

Skapa Pokemon-figurer på pärlplatta eller knyt ett coolt armband. Lyssna på en spännande berättelse. Vi bjuder på fika. Anmälan till barnavdelningen tel. 031-366 28 40/65..För dig som är 8– 12 år. Tis 27 juni, kl 13–ca 14.30. Sagorummet, biblioteket.

Sommarboken-avslutning!
Bokquiz med priser! Fika och mingel. För dig som är 8–12 år. Fre 25 aug, kl 15–16. Barnavdelningen, biblioteket.

Hur lång kan bokormen bli?
Boktipsa och hjälp den att växa. För dig som är 8–12 år. Pågår fre 16 juni–fre 25 aug. Barnavdelningen, biblioteket.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Frölunda kulturhus

 

Öppettider

Biljettkassans öppettider
Mån–tor 10:00–20:00
Fre 10:00–18:30
Lör–sön 10:00–17:00

 

 

Pris

Pris varierar beroende på aktivitet och föreställning. Det är dock bra priser och man får mycket för pengarna.

 

 

Kontakt

Telefon: 031- 366 27 20. Biljetter 031-366 27 25.

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om restaurang / Café

Café med kaffe, dryck och enklare förtäring. Lugn och barnvänlig miljö med barnstolar finns.

 

Hitta till Frölunda kulturhus

 

Kollektivtrafik

Frölunda Kulturhus ligger i nära anslutning till Frölunda Torg affärscentrum som också är en stor knutpunkt för buss- och spårvagnstrafiken i Göteborg. Kulturhuset ligger på kullen bakom höghusen på den sida av Frölunda Torg där bussarna stannar. Från bussen: Gå förbi pressbyrån mot änden av Frölunda Torg, runda höghuset och blicka upp mot vänster. Ett antal bussar går till Frölunda Torg. Från spårvagnen: Gå upp för trapporna, vänd ryggen mot Frölunda Torg och blicka upp mot kullen. Nu ser du Frölunda Kulturhus huvudentré. Här finns möjligheter till hiss för dig som har svårt att ta trapporna. Lite längre bort på höger sida finns även möjlighet att ta sig in via sportentrén för dig som vill ha slät lutande mark utan trappor. Spårvagn 1 och 7 mot Tynnered och spårvagn 8 till Frölunda, hållplats Frölunda Torg.

 

 

Vägbeskrivning

Kulturhusets gatuadress är Valthornsgatan 13, som börjar vid rondellen mitt emot Shell bensinstation vid Frölunda Torg. Följer man denna gata kommer man till Frölunda Kulturhus baksida och B-entré. Här finns möjligheter att parkera för dig som åker bil.

 

 

Parkering

Parkeringsplatser finns bakom huset. Dit kommer ni via Valthornsgatan. Fyra parkeringsplatser finns för handikappade.

 

 

Adress

Valthornsgatan 13, Västra Frölunda 421 21 Göteborg