Senast uppdaterad: december 2, 2016

Hellasgården

Nacka

Hellasgården i Nacka. Välkommen till friluftsgården Hellasgården – själva porten till naturreservatet! Ett brett utbud gör Hellasgården till en fantastisk plattform för evenemang som kick off, kurser, läger, tävlingar och högtidsdagar. Och framför allt: hit kommer privatpersoner och familjer för att njuta av naturen, motionera och koppla av. Med bara 15 minuters resväg från Slussen är Hellasgården den självklara porten till ett av Sveriges finaste naturreservat.

Åk längdskidor och långfärdsskridskor, och framåt våren passa på att njuta av alla vårtecken med en löptur eller promenad i våra omgivningar. Exempel på populära aktiviteter för vår- och sommarsäsongen är löpning, promenader, gym och bastu med kallbad!

Under lör- och söndagar tänder vi en kolgrill utanför cafét. Där kan du grilla korv och hamburgare som du köper i cafét. Under sommarmånaderna har du tillgång till en härlig sandstrand med bra solplatser och badbrygga. Det finns flera badbryggor i närheten av motionsanläggningen.

Intill stora gårdsplanen nära parkeringen och restaurang Storstugan ligger vår bangolf, en 18-hålsbana med varierande svårighetsgrad. Uthyrning av klubbor och bollar sker i bastuns reception. Hos oss finns även beachvolleyboll, boule, fiske, fotbollsgolf, gym, isvak/kallbad, massage, orientering, paddling (hyr kanadensare), pulka, skidspår/skiduthyrning, skridskouthyrning (plogad bana på sjön när vädret tillåter), tennis och vandringsleder.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Hellasgården

 

Öppettider

Öppet varje dag året om!

Receptionen, bastun, inomhusgymmet och caféet:
Mån-fre: 10-21
Lör-sön 10-18

För öppettider under helgdagar se länk nedan.

 

 

Pris

Priser varierar beroende på aktivitet. Naturreservatet är gratis, men aktiviteterna för barn och familj kostar pengar.

 

 

Kontakt

Telefon: 08-7163961
E-post: hellasreception@gmail.com

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: NEJ
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om restaurang / Café

Caféet har öppet varje dag året om. Här kan du köpa kaffe, läsk, ost- och kalkonsmörgåsar, toast, soppa, smörgåsar, choklad, energibars, frukt, glass och varmkorv, pizza.

I vackra Hellasgården ligger Storstugan, en restaurang, konferens- och festlokal med en stor och inbjudande uteservering. Här kan du äta varm mat och fika i naturskön miljö. Vi serverar lunch och har ett stort urval av fräscha smörgåsar och nybakat kaffebröd.

Vi kan även erbjuda allt från enklare rätter till trerätters festmiddagar med vita dukar.

 

Hitta till Hellasgården

 

Kollektivtrafik

Buss 401 går från Slussen till Älta flera gånger i timmen. Busshållplatsen heter Hellasgården och restiden är ca 15 min från Slussen.

 

 

Vägbeskrivning

Om du åker bil tar det ca 10 minuter från Gullmarsplan. Du åker mot Älta, vid Sickla följer du väg 260.

 

 

Parkering

Stor avgiftsbelagd bilparkering.

 

 

Adress

Hellasgården, 131 33 Nacka