Senast uppdaterad: december 14, 2016

Idre FjällIdre

Idre Fjäll

Idre Fjäll har öppet året runt med skidåkning på vintern och familjeäventyr på sommaren. Idre Fjäll skapades av Idreborna för närmare 50 år sedan. De samlades kring en stark tro att deras fjäll kunde bli en plats för skidåkning, semester och upplevelser som gästerna skulle älska lika mycket som Idreborna själva. Än idag finns samma drivkraft, där varje krona återinvesteras i din upplevelse i bygden och där ledorden är enkelhet, glädje och omtanke.

Vinter i Idre Idre

Fjäll har idag 40 nedfarter och 27 liftar samlade runt en storslagen fjälltopp ”Grängesvålen”. Det är skidsemester på Idre Fjäll. Fyll kroppen med frisk fjälluft, blicka ut över de böljande backarna och känn hur det börjar rycka i benen. Här hittar du både Dalarnas längsta och brantaste backe, och allt däremellan. På Idre Fjäll finns backar för självsäkra, tveksamma, smöriga och outtröttliga skidåkare. Kort sagt – för alla olika skidpersonligheter oavsett ålder och utgångsläge. Även om backarna varierar i längd och svårighetsgrad, så börjar och slutar de ofta på samma ställe.

Det är ingen risk att tappa bort varandra på vägen – här kan alla utnyttja sin upptäckarlust fullt ut! I våra nybörjarområden finns rullband och barnvänliga liftar för de allra minsta. Barnen är våra hedersgäster och därför är det viktigt att de har bra skidområden att utvecklas i. Lätta knappliftar och rullband hjälper de små uppför fjället. I backar med blygsam lutning och bra bredd tar de sig ner själva. Sen är det dags att utforska resten av fjället.

Barnområden Askes Skidområde – Ett nytt skidlekområde för små och stora barn med rullband och slalombanor som på ett pedagogiskt sätt inspirerar barnen att svänga och bromsa.

Askestigen – I Askestigen kan äventyrslystna och upptäckarglada barn möta renar, troll och annat spännande.

Skicenter Syd – Ett barnområde med två lätta och långsamma knappliftar och ett rullband för de allra minsta.

Pulkabacken – Bob och pulkaåkning i massor i ett skyddat område utan skidåkare som stör.

Sommar på Idre Fjäll

Har du inte upplevt den svenska fjällvärlden utan skidkläder? Grattis – då har du något att se fram emot! När du kliver ur bilen på Idre Fjäll möts du av storslagen natur, frisk luft och en efterlängtad tystnad. Möjligtvis med undantag för ett och annat gnägg eller skratt. Plötsligt är det naturen som spelar huvudrollen. På bara några timmar är du långt från neonskyltar, bilköer och storstadsstress.

Idre Fjäll är lagom mycket vildmark för hela familjen. Här har alla chans att uppleva, utforska och utmana den svenska fjällvärlden under bekväma och roliga former. På sommaren finns det massor med kul att göra i Idre. Här kan du bl a spela golf, fjällvandra och gå på huskyvandring, paddla kanot och hoppa bungytrampolin, gå i höghöjdsbana, rida, fiska, forsränna eller spela frisbeegolf.

 

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Idre Fjäll

 

Öppettider

Öppet hela året.

 

 

Pris

Se webbsida för prisuppgift.

 

 

Kontakt

Telefon: 0253-410 00
E-post: bokning@idrefjall.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om café / restaurang

Vi är stolta över våra kök på Idre Fjäll. Utbudet är variationsrikt med alltifrån pizza, grillat, husmanskost och lokala rätter med finess.

 

Hitta till Idre fjäll

 

Buss & tåg

Skiexpress-Nyhet vintern 2016/2017

Trafiken kommer att gå från Stockholm och Göteborg onsdagar – söndagar. Under sportlovet kommer det även att finnas avgångar från Skåne.

Läs mer och boka på skiexpress.se

Fjällexpressen

Har avgångar från bland annat Malmö, Göteborg,
Stockholm och Uppsala med upphämtning på flera orter längs vägen.
Finns vecka 52 2015 – vecka 14-2016.

Läs mer och boka på fjallexpressen.se

Tåg 
Det finns flera tågbolag som har trafik från hela Sverige till Mora och därefter åker ni bekvämt med anslutningsbuss från Mora till Idre Fjäll. Alla alternativ hittar ni på www.sj.se De flesta tidtabeller för vintern läggs dock ut under oktober/november.

 

 

Vägbeskrivning

När du närmar dig Idre är det väl skyltat. Avstånd till Idre Fjäll Östersund 27 mil Mora 15 mil Stockholm 46 mil Göteborg 58 mil Oslo 33 mil.

 

 

Parkering

Parkering finns i anslutning till anläggningarna och stugorna.

 

 

Adress

Idre Fjäll
Gränjesvålen
Box 202
790 91 IDRE