Senast uppdaterad: december 1, 2016

Innovatum

Trollhättan

Innovatum Trollhättan – Innovatum är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Vi har 4400 kvadratmeter fulla av interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment.

Välkommen med familjen, vännerna eller skolklassen!

På Innovatum finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt och ta del av information och historia.

Hos oss är det alltid saker på gång! Förutom att ta del av vår utställning med stationer och experiment erbjuder vi extra aktiviteter på loven och vissa helger, samt möjlighet att boka barnkalas och visningar.

Läs mer: Barnkalas på Innovatum

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Innovatum

 

 

Öppettider

Öppettider

 

Tisdag – söndag
11-16

 

 

Pris

0-3 år: Gratis, 4-19 år: 50 kr, vuxna: 90 kr, pensionär: 75 k, stora familjen 250 kr, lilla familjen 160 kr, årskort (2 vuxna och alla barn) 600 kr.

 

 

Kontakt

Telefon: 0520-289 400

 

Mail: sciencecenter@innovatum.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om restaurangen / Caféet

I samma hus som Innovatum ligger Café NOVA som du enkelt tar dig till via vår entré. De serverar kaffe, smörgåsar, glass och fika. På helgerna har de ett utökat utbud med varma och kalla maträtter för de hungriga. Har du svårt att slita dig från utställningen för att gå och äta? Inga problem, vi har en stor yta mitt i utställningen med bord och stolar där du kan äta din matsäck.

 

Hitta till Innovatum

 

 

Kollektivtrafik

Med buss: Lokalbuss nr 21 (mot Skoftebyn) åker från Trollhättans Resecentrum (vid tågstationen) via Drottningtorget och genom Innovatumområdet. Närmsta hållplats: Innovatum. Med tåg: Mellan Trollhättan och Göteborg tar det cirka 35 minuter med tåg och drygt en timme med buss. Tågtrafiken mellan Göteborg och Oslo/Karlstad passerar Trollhättan vilket ger bra tågförbindelser. Till Stockholm tar man sig antingen via Göteborg eller från Öxnered och Vänersborg med X2000.

 

 

Vägbeskrivning

Innovatum finns i Byggnad 60, Åkerssjövägen 16. Följ skyltning ”Innovatum” från Europaväg 45. När du svängt av från 45:an följer du Lasarettsvägen. Kör rakt fram i första rondellen vid Statoil och rakt fram även i andra rondellen, vid slussportarna. Efter cirka 150 meter, sväng vänster mot Science Center och Turistbyrån (efter Film i Väst).

 

 

Parkering

Ja. Det finns gott om gratis parkeringsplatser inom Innovatumområdet.

 

 

Adress

Åkerssjövägen 16, byggnad 60, Trollhättan.