Senast uppdaterad: januari 5, 2017

Klättercentret MalmöSkåne län

Malmö

Prova på klättring på Klättercentret i Malmö. Vi älskar klättring och hoppas att du kommer göra det också. Att hitta en social och avslappnad träningsform i prestigelös miljö kan tyckas svårt, men det är precis vad klättring är. Dessutom är det utmanande och energigivande, oavsett om det är första gången eller om du har klättrat i 20 år.

Klättring är en fysiskt och mentalt utmanande sport som är lätt att prova men svår att bemästra. Vi har flera olika kurser och alternativ för dig som vill klättra. Först kan det dock vara bra att veta hur det går till och vilka olika typer av klättring det finns på Klättercentret i Malmö.

Bouldering – klättring för alla

I klättervärlden finns det en gren som kallas för Bouldering. Bouldering sker på väggar som är upp till 4,5 meter höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering på egen hand, så länge man förstår och följer de säkerhetsregler som gäller i boulderrummet.

Rekommendationer för yngre bouldrare

Våra mattor i stora hallen är i första hand anpassade för vuxna klättrare och här måste barn yngre än 12 år alltid klättra med en kunnig vuxen. Du som vuxen har ansvar för att spotta (passa) barnet. Vi rekommenderar att barn inte klättrar så högt, klättrar ner och att ovana barn och föräldrar framför allt klättrar i vår barnavdelning där mattorna är mjukare och anpassade för lättare krabater.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Klättercentret Malmö

 

Öppettider

Vardagar kl 09.00-22.00
Helger kl 10.00-20.00

 

 

Pris

Engångsbesök

I våra entréavgifter ingår inte hjälp med säkring.
Entréavgift:
Vuxen: 130:-
Vuxen före kl. 16 vardagar: 85:-
Junior: 80:-
Familjeentré: 380:-

Hyrutrustning

Klätterskor: 40:-
Sele: 25:-
Rebroms: 25:-

Uppklättring

Grönt Kort: 60:-
Rött Kort: 120:-

 

 

Kontakt

Telefon: 040-655 85 05

 

 

Annat

  • Ålder: 7-99år
  • Skötrum: JA.
  • Barnvagnsvänligt: JA.
  • Café: JA.
  • Restaurang: NEJ.

 

 

Om restaurang / café

På Klättercentret hittar du inte bara förstklassig klättring utan även ett café som håller samma nivå. I cafeet hittar kan du ladda inför eller efter ett klätterpass med enklare rätter, läckra bakverk eller nyttiga alternativ om du föredrar det. När det gäller Kaffe så är det en vital del av klättring och inget vi på Klättercentret slarvar med, en förutsättning för bra fotarbete!

 

Hitta till Klättercentret Malmö

 

Vägbeskrivning

Se kartan. För kollektivtrafik, se skånetrafiken.se.

 

 

Parkering

Parkering ut med Kopparbergsgatan.

 

 

Adress

Kopparbergsgatan 8, 214 44 Malmö