Senast uppdaterad: november 30, 2016

Lida Friluftsgård

Botkyrka

Lida Friluftsgård Botkyrka– Lida är det enkla äventyret för barn i alla åldrar! Lida friluftsområde ligger vackert beläget vid sjön Getaren i Botkyrka kommun, 5 km söder om Tullinge station.

Skogen är en snillrik lekplats! Här finns inga hinder för barnens fantasi och uppfinningsrikedom. Lida är även Mulles födelseplats och Friluftsfrämjandet håller ofta aktiviteter för barn och familj. Pulkabacken, skidbacken och isen är populära utflyktsaktiviteter på vintern.

Lida erbjuder många sätt att vara aktiv, från promenaden till träning inför lopp och tävlingar. Träna tillsammans eller utmana dig själv. Eller varför inte passa på att uttmana kompisarna i den häftiga höghöjdsbanan Accropark? På Lida Friluftsgård finns även höghöjdsbanor för de mindre barnen, från fyra år (110 cm). På vinterhalvåret erbjuder Lida preparerade skidspår för längdåkning, skidbacke och plogad naturisbana. På området finns även en balanslekplats och friluftsgolf.

Det finns två stycken fasta slingor för mountainbike på Lida. En kortare, röd, som är tekniskt krävande, 4,7 km. En längre, grön, som ger dig konditionsträning, 7,1 km. Bägge börjar vid Tavla 1, spårcentralen. I spårområdet Lida Friluftsgård – Harbro – Brantbrink finns totalt 35 km spår för längdskidåkning på vintern.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Lida Friluftsgård

 

Öppettider

Lida friluftsgård har öppet för alla dygnet runt. Gårdskontoret på området är bemannat mellan 8.00–16.00 på vardagar och nås då även på telefon 08-778 43 80. Höghöjdsbanan Accropark är öppen varje dag kl 10.00-18.00 1 jun-31 aug. Övrig säsong öppet helger kl 10.00-18.00 och vardagar endast bokningsbar för grupper. Naturporten, raststugan på området är öppen mellan 10.00–17.00.

 

 

Pris 

Friluftsaktiviteter är gratis på Lida Friluftsgård.

 

 

Kontakt

Telefonnummer till Gårdskontoret är 08 – 778 43 80.

E-post: info@lida.nu

 

 

Annat

  • Ålder: ALLA
  • Skötrum:  JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: NEJ
  • Restaurang: JA

 

 

Om restaurangen

Lida Värdshus är beläget på höjden med vacker utsikt över sjön Getaren. Här serveras lunch och fika. För mer information om vårt utbud, besök gärna vår webbsida.

Hitta till Lida Friluftsgård

 

Kollektivtrafik

Från pendeltågstationen i Tullinge går buss 721 till Lida Friluftsgård.

 

 

Vägbeskrivning

Med bil svänger du av väg 226 vid Botkyrka Hantverksby in på Pålamalmsvägen. I denna korsning och resten av vägen är det skyltat till Lida Friluftsgård.

 

 

Parkering

Parkering av motorfordon får endast ske på den iordningställda parkeringen. På Lida finns gott om parkering, ca 600 p-platser. Det är absolut förbjudet att parkera inne på friluftsområdet.

 

 

Adress

Lidavägen 1, Tullinge.