Senast uppdaterad: december 8, 2016

Malmö Opera

Malmö

Malmö Opera – Vi spelar opera och musikal för alla. Malmö Opera är södra Sveriges operahus med en central placering i Öresundsregionen. Den region som idag är en av dem mest expansiva i Norden med höga förväntningar på ett starkt, engagerande och kvalitativt högtstående kulturliv.

Signum för Malmö Opera är opera på högsta internationella nivå. Vårt ansvar för den svenska operakonsten avspeglas i repertoar och rollbesättningar. Vi utforskar och presenterar verk ur hela det musikdramatiska biblioteket – från klassisk till nyskriven opera, musikal och även det som kan vara svårt att benämna. På Malmö Opera spelar vi för alla åldrar eftersom alla har en rätt till en operaupplevelse.

Operaverkstan är Malmö Operas barn- och ungdomsavdelning och spelar sedan 2002 för små barn, stora barn och vuxna barn. Operaverkstan är ett laboratorium som testar konstformen med allt från experimentell opera till kärleksfulla omtolkningar av klassiker med ord, toner, bilder, sång och rytm, där barn och vuxna upptäcker musikens alla möjligheter.

Operaverkstan samarbetar med fria teatergrupper, skolor, kulturskolor och andra institutioner och producerar flera föreställningar varje år.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Malmö Opera

 

Öppettider

Öppettider Biljettkassan

 

Måndag – fredag
15 – 18
Lördag
12 – 16
Söndag: Stängt

 

 

Pris

Priset kan variera beroende på föreställning, besök vänligen vår webbsida för mer information.

 

 

Kontakt

Telefon: 040-20 85 00

 

Mail:bokning@malmoopera.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: NEJ
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om Restaurangen / Caféet

Operagrillen är operans egen restaurang. Dagtid är den ett populärt vattenhål för stadens lunchgäster och kvällstid passar många operabesökare på att förgylla kvällen med middag. Vi har också en foajéservering där man både kan äta middag innan föreställningen och ta en fika i pausen.

 

Hitta till Malmö

 

Kollektivtrafik

Buss nr 1 går från Centralen och passerar teatern på Östra Rönneholmsvägen nära teatern – hållplatsen heter Stadsteatern. Från Centralen går även buss nr 2 och nr 7. Båda passerar Triangeln. Malmö Opera finns på Östra Rönneholmsvägen 20 i centrala Malmö. Man kan även åka Öresundståg eller Pågatåg från Centralstationen och hoppa av vid Triangeln. Oavsett om du kommer med tåg eller buss tar det ca 5 minuter att promenera till Malmö Opera.

 

 

Vägbeskrivning

Östra Rönneholmsvägen 20 i centrala Malmö – knappt fem minuters gångväg från Triangeln.

 

 

Parkering

Ja. Parkering finns bakom Malmö Opera mot avgift vardagar mån-fre kl 9.00-21.00. Det finns även en allmän parkering söder om Malmö IP.

 

 

Adress

Östra Rönneholmsvägen 20, Malmö