Senast uppdaterad: december 28, 2016

NobelmuseetStockholms län

Gamla Stan

På Nobelmuseet i Stockholm kan du lära dig mer om Nobelpriset! Mitt i Gamla Stan i det vackra gamla Börshuset finns Nobelmuseet. Här får besökaren veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna och deras upptäckter och idéer. Se möglet och dynamiten som förändrade världen, lyssna till Martin Luther Kings tal och se filmerna om Nobelpristagarna och deras kreativitet.

Varje säsong händer något nytt spännande i museet. Nobelmuseets barnrum Bubbelkammaren, som är fullt av aktiviteter, är en del av museets permanenta utställning. I Bubbelkammaren berättar vi om Nobelämnena och om Alfred Nobel. Men framförallt vill vi ge dig en vrå där du kan bubbla lite själv. Se dig omkring och gör något som du tycker verkar spännande. Tänk på att inget är för litet – och inget är heller för stort… Innehållet i Bubbelkammaren vill uppmuntra till nyfikenhet, kreativitet och envishet. Visst kommer man att få en del svar, men framför allt, här får man ställa frågorna!

Bubbelkammaren är öppen under museets öppettider. Nobelmuseets barn- och familjeverksamhet bjuder på märkliga berättelser och spännande upptäckter. Tillsammans letar, utforskar och funderar vi kring det allra minsta och det svindlande stora. På lör- och söndagar under terminerna är det familjevisning.

På skolloven händer spännande saker på Nobelmuseet. Det kan handla om allt från sagoläsning och visningar till pyssel och experimenterande. Ofta håller vi till i museets egen experimentverkstad. Under sommarmånaderna har vi inga familjevisningar, men alla barn är välkomna till vår Bubbelkammare.

På sommaren brukar vi även ha aktiviteter på Stockholms Kulturfestival. Om man är mellan 7 och 10 år kan man dessutom bli medlem i Barnens Nobelklubb!

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Nobelmuseet

 

Öppettider

Öppet vinter/vår: 1 september–31 maj
Tisdagar: 11–20
Onsdagar–söndagar: 11–17
Måndagar: stängt

Nobelmuseet kommer att vara stängt 10–13 januari 2017 för renovering.

 

 

Pris

Vuxna: 100 kr
Studerande: 70 kr
Barn och ungdomar till och med 18 år: fri entré
Skolklasser: särskilda villkor

Fri entré tisdagar kl 17–20

Hyra av en audioguide: 20 kr

 

 

Kontakt

Telefon: 08-534 818 00

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Restaurang / Café

I Bistro Nobel finner du Nobelmuseets mest diskreta utställning. Passa på och vänd på en stol och upptäck Nobelpristagarnas autografer. I december varje år bjuds nämligen årets Nobelpristagare på lunch i museets bistro och som tack ber vi dem skriva sina namnteckningar under stolarna. Till vardags är Bistro Nobel en trevlig lunchrestaurang med dagens rätt på menyn. Dessutom serveras sallader, smörgåsar samt kaffe.

 

Hitta till Nobelmuseet

 

Kollektivtrafik

T-bana: Station Gamla Stan Buss: 53, 55, 57 och 76 (Hållplats Slottsbacken) Buss: 3 och 59 (Hållplats Riddarhustorget)

 

 

Vägbeskrivning

Gamla Stan, Slottsbacken och vid Storkyrkan vänster till Stortorget. Dock begränsat tillträde för bilar.

 

 

Parkering

Begränsat med parkeringsmöjligheter på kajen vid Skeppsbron.

 

 

Adress

Börshuset, Stortorget, Gamla Stan, Stockholm