Senast uppdaterad: mars 23, 2017

Östasiatiska Museet

Stockholm

Östasiatiska Museet Stockholm – Museet där du möter Kina, Japan och Indien! Östasiatiska museet är en levande mötesplats för Asiens kulturer, ett forum för upplevelser och debatt kring Asien i världen – såväl kulturer och traditioner som nuet och framtiden.

Barnens stenåldersby
Vem bodde i Kina innan Kina fanns? Upptäck vår nya stenåldersby i miniatyr i utställningen Kina före Kina. Här kan du på egen hand utforska hur människorna levde för 5000 år sedan. Du får känna på en riktig stenåldersyxa, sticka ner handen i en miniatyrgrav och röra vid en äkta jadesten. Allt går att ta på och alla texter finns i punktskrift.

Flickan & tranan
Upptäck Japan på egen hand! Följ med flickan Otsuru och hennes magiska trana på en spännande upptäcktsfärd genom museets Japanutställning, leta små origamitranor och svara på kluriga frågor.

Ateljé draken
I Ateljé Draken kan barn och vuxna tillsammans upptäcka Asien på ett lekfullt sätt. Möt vår lekskulptur, en elva meter lång lyckodrake i gyllene färger. Spela memory över en hel vägg, upptäck de japanska tecknen, läs manga, prova tofflor från Rajastan och mycket mer.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Östasiatiska Museet

 

Öppettider

Måndag: Stängt

Tisdag:

11 – 20

Onsdag – söndag:
11 – 17

 

 

Pris

Från och med 1 februari 2016 är det fri entré till Östasiatiska museet. Till en del av museets programaktiviteter behöver du köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet

 

Se gärna vår webbsida för mer information.

 

 

Kontakt

Telefon: 010-456 12 00

 

Mail: info@ostasiatiskamuseet.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om Restaurangen / Caféet

Kikusen är Östasiatiska museets servering, ett enkelt, mysigt café som tar en del av det moderna Tokyo till Stockholm.

 

Hitta till Östasiatiska Museet

 

Kollektivtrafik

Buss 65 från Odenplan via Centralen, kliv av vid hållplats Östasiatiska museet, eller ta tunnelbanan till Kungsträdgården.

 

 

Vägbeskrivning

Östasiatiska museet ligger vackert beläget på Skeppsholmen – en liten ö mitt i Stockholms city. Adressen är Tyghusplan, Skeppsholmen.

 

 

Parkering

Ja.

 

 

Adress

Tyghusplan, Skeppsholmen.