Senast uppdaterad: januari 2, 2017

Parken ZooSödermanlands län

Eskilstuna

Parken Zoo i Eskilstuna. Välkommen till hela familjens utflyktsmål! Vi är övertygade om att ni får en rolig dag hos oss, ett gemensamt äventyr med djur från hela världen, spänning och fart i nöjesparken, bad, Wilma & Morris lekland och artister på scenen.

Gör en rundvandring i djurparken på Parken Zoo och se våra spännande och exotiska djur. Vissa är kända sedan tidigare, andra är nyinflyttade. Kom riktigt, riktigt nära och se dem i naturligt tillstånd på land, i vatten eller i luften.

Starta er safari i fyra världsdelar – Asien, Afrika, Sydamerika och Australien – och upptäck många olika sorters djur. I Lemurernas Värld får Parken Zoos gäster för första gången någonsin lära känna lemurer på nära håll. Här har man valt bort staket för att ge människa och lemur en chans att mötas på nära håll.

Nöjesparken på Parken Zoo

I Nöjesparken finns riktiga magkittlare för alla orädda och lagom spännande åkturer för andra. Ett besök här är en fartfylld och spännande upplevelse med den där skönläskiga känslan. Tillsammans med lotterier erbjuder Nöjesparken det bästa och mesta för alla åldrar.

Kom till Wilma & Morris lekland. Här kan du titta in i husen, leka och lära dig spännande saker. I Klimathuset lär du dig t.ex. om hur världens olika klimatzoner fungerar.

Badet på Parken Zoo

Glöm inte badkläderna när ni kommer till Parken Zoo i sommar! Parkenbadet är Eskilstunas verkliga oas för sol och bad. Här väntar tre tempererade bassänger i storlekar för hela familjen, gott om solytor, beachvolley-plan och servering. Dessutom ligger badanläggningen nära Parken Zoo, bara ett vattenstänk över staketet.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Parken Zoo

 

Öppettider

Vi laddar för att ha öppet påskhelgen 2017

 

 

Pris

Säsongskort
Barn 3-16 år 650:-
Vuxen 930:-

Djurparkspasset (endast när nöjesparken håller stängd)
Barn 3-16 år 150:-
Vuxen 280:-

Parkenpasset vårsäsongen (djurpark och nöjespark ingår)
Barn 3-16 år 250:-
Vuxen 320:-

Parkenpasset sommarsäsongen (djurpark, nöjespark, bad ingår)
Barn 3-16 år 330:-
Vuxen 380:-

Tvådagarsbiljett
Barn 3-16 år 380:-
Vuxen 430:-

 

 

Kontakt

Telefon: 016-100 100

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99år
  • Skötrum: JA.
  • Barnvagnsvänligt: JA.
  • Café: JA.
  • Restaurang: JA.

 

 

Om restaurang / café

Parken Zoo har många olika restauranger och caféer för stora som små. I vårt grundkoncept ingår att erbjuda våra gäster ett så bra utbud som möjligt gällande miljöhänsyn och där kan vi bl a stolt säga att restaurangerna är 100% palmoljefria och allt kaffe som vi serverar är KRAV- och Fairtrade märkt (skyddade varumärken). Välkommen att upptäcka några av våra trevliga restauranger och caféer. För dig som vill ha picknick i Parken har vi gott om gröna ytor att slå sig ner på. Vill man hellre sitta vid bord har vi olika ställen runt om i Parken för medhavd mat/fika dit ni är varmt välkomna.

 

Hitta till Parken Zoo

 

Kollektivtrafik

För att ta dig från Eskilstuna centrum, eller tågstation, till ParkenZoo med buss är det smidigast att använda linje 3 eller 5. För tidtabell, gå till www.sormlandstrafiken.se .

 

 

Vägbeskrivning

E20 till Eskilstuna. Oavsett vilket håll du kommer ifrån är det mycket lätt att hitta hit. Från alla infarter är det också väl skyltat till Parken Zoo. Följer man vägskyltarna så hamnar man på vår stora parkering intill Tuna Park köpcenter, därifrån är det ca 300 m att gå till huvudentrén. Positionsangivelser PARKEN ZOO 59°22‘25” N, 16°28‘56” E

 

 

Parkering

Parken Zoo har två stora, egna parkeringar: en vid huvudentrén och en vid badet.

 

 

Adress

Parken Zoo, 631 86 Eskilstuna