Senast uppdaterad: december 8, 2016

PolismuseetStockholms län

Gärdet

Välkommen till polismuseet i Stockholm! Museet som visar polisens arbete Polismuseet är ett sätt att visa allmänheten hur polisen fungerar idag och hur man har arbetat genom historien. Här finns också möjlighet att lyfta fram och förklara olika delar av polisens verksamhet som normalt inte är så synliga för allmänheten.

Välkommen till barnutställningen Polis, polis… – en polisstad fylld med lek och lär! I vår polisstad kan barnen på ett lekfullt sätt lära sig mer om polisen. De kan klä ut sig till poliser, fånga hittegods på rymmen, leka polis, lösa spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Lek i vår populära polisbil med blåljus och kommunikationsradio eller kör polismotorcykel. Sugen på utelek? Kom till vår trafiklekplats. Här kan du klättra, leka och hyra trampbilar.

Polismuseets trafiklekplats är en utomhusdel av barnutställningen Polis, polis… Här kan du lära dig mer om trafikregler på ett lekfullt sätt. Håll koll på vilka vägskyltar som finns och följ trafikreglerna. Är du osäker på vad vägskyltarna betyder? Då är Polismuseets trafiklekplats rätta stället att träna dina kunskaper på. Du som är vuxen fyller i en blankett
och löser entré i museets reception om dina barn vill köra trampbil. Det kostar 20 kronor för 20 minuter + entré. Hjälm ingår alltid i hyran.

Läs mer om övriga fasta och tillfälliga utställningar via länken nedan.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

 

Öppettider

tisdag– fredag 12-17
lördag – söndag 11-17

 

 

Pris

Barn och ungdomar t.o.m 19 år: fri entré
Student: 40 kronor
Pensionär: 40 kronor
Vuxen: 60 kronor
Årskort vuxen: 200 kronor

I entréavgiften ingår våra öppna visningar som Polismuseet har på helgerna. De varar cirka 30 minuter.

 

 

Kontakt

E-post: polismuseet@rps.police.se
Telefon: 010-56 38 000

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ, men det finns i närheten.

 

 

Mer info

Museet går att besöka med barnvagn. På grund av brandsäkerhetsskäl får du inte ta med barnvagnen in i barnutställningen. Barnvagnsparkering finns.

 

Skötrum och handikapptoalett finns vid toaletterna i entrén.

 

Efter att ha gått runt i museet en stund kan det vara skönt att ta en liten paus. I automater vid entrén kan du köpa varma/kalla drycker, godis och enklare fikabröd. Egen matsäck är också tillåten. Av hänsyn till övriga besökare är det dock inte tillåtet att duka till kalas i vår cafédel. På våra grannmuseer finns det restauranger för både lunch och enklare fika.

 

 

Handikapsinfo

Det går bra att ta sig fram i hela museet med rullstol och rullator. I delar av utställningarna finns ljudillustrationer för dig som har en synskada. Vidare finns orienteringsskyltar med pictogram. Våra utställningstexter har bearbetats till lättläst svenska av Centrum för lättläst.

 

Hitta till Polismuseet

 

Kollektivtrafik

Vi finns bredvid Tekniska museet på Gärdet i Stockholm. Buss 69 mot Blockhusudden/ Kaknästornet, hållplats Museiparken.

 

 

Vägbeskrivning

Se kartan nedan.

 

 

Parkering

Parkering finns i närområdet.

 

 

Adress

Museivägen 7, 115 93 Stockholm