Senast uppdaterad: januari 24, 2017

PygméteaternStockholms län

Stockholm

Pygmeteatern Stockholm Kliv in i Pygméteaterns magiska värld. Här utspelas äventyr med bilder, skuggor, ljus, dockor, musik och färger. Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater. Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige! Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik. Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

2006 deltog vi bland annat i en stor festival i New Delhi och Jaipur i Indien med föreställningen Den Röda Tråden och höll också workshops i skuggspelsteater med indiska barnhemsbarn.

Du hittar Pygméteatern nära Odenplan i Stockholm.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Pygméteatern

 

Öppettider

Vi har öppet i samband med föreställningar. Kassan öppnar en timme innan föreställningen börjar. Det går fint att hämta sin biljett en kvart innan föreställningen börjar.

 

 

Pris

Ordinarie biljettpris är 100 kr.

 

Stockholms Läns Landsting subventionerar halva biljettpriset eller halva föreställningspriset för skolor, fritids eller förskolor inom Stockholms län. För att få detta pris bör ni beställa via Kulan. Gå in på www.kulturdirekt.se/kulan och skriv Pygméteatern i sökfältet så hittar ni våra föreställningar.

 

 

Kontakt

Telefon: 08-31 03 21

 

Mail: info@pygmeteatern.se

 

 

Annat

  • Ålder: 3-10 år
  • Skötrum: Vi har två rymliga och fräscha toaletter, men inget skötbord.
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om Restaurangen / Caféet

Vi har enkel fika till försäljning.

 

Hitta till Pygméteatern

 

Kollektivtrafik

Ta gröna linjens tunnelbana mot Alvik/Hässelby strand och hoppa av vid Odenplan. Det finns även flera bussar som går till Odenplan, för fullständig information, besök www.sl.se

 

 

Vägbeskrivning

Se karta.

 

 

Parkering

Det kan vara svårt att hitta parkering i närheten.

 

 

Adress

Vegagatan 17, Stockholm.