Senast uppdaterad: januari 2, 2017

RättviksbackenDalarnas län

Rättvik

Rättviksbacken i Rättvik – Här i hjärtat av Dalarna, i denna lilla skidbacke med storslagen utsikt över Siljan och nära samhället Rättvik, så erbjuder de flacka nedfarterna och den rofyllda, trygga och komfortabla miljön en perfekt grund för alla unga och nya skidåkare att utveckla sitt självförtroende som skidåkare och samtidigt får man här en aktiv, rolig och avkopplande vintersamvaro tillsammans.

Rättviksbacken har något att erbjuda alla i familjen, nära skog och natur, men ändå nästan mitt i samhället. Det finns en rolig snowpark med något så unikt som en BigAirBag, (som även nybörjare kan hoppa i) och för de mindre finns en lång flack nybörjarbacke och en liten minipark med roliga figurer.

Utsikten över Siljan är underbar och det finns en trevlig grillplats vid barnbacken med renskinn på bänkarna. Barnbacken och grillplatsen ligger centralt nära intill servicehuset med toaletter, värmestuga, skiduthyrning och cafeteria. I cafeterian serveras fika & mat med bl a en buffé med gulaschsoppa. Nere vid liftens dalstation finns en välrenommerad restaurang med Dagens Lunch på vardagarna – ”Restaurang Bruntegården”.

Skidskola i grupp arrangeras månd-fred vecka 52, 1, 7 , 8 och 9. Privatlektioner kan bokas efter överenskommelse.

 

 

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Rättviksbacken

 

Öppettider

Rättviksbackens öppettider varierar, vänligen besök vår webbsida för fullständig information.

 

 

Pris 

Rättviksbacken har flera olika priser, beroende på ålder och på hur många dagar man ska åka. Fullständiga priser för liftkort, skiduthyrning mm finns på Rättviksbackens webbsida.

 

 

Kontakt

Telefonnummer: 0736-71 00 10

E-post: info@rattviksbacken.se

 

 

Annat

  • Ålder: ALLA
  • Skötrum:  JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om restaurangen

Nere vid dalstationen ligger Restaurang Bruntegården. I rustik dalainspirerad ”alpmiljö” serveras vällagad husmanskost med mycket lokalproducerat och inga halvfabrikat.

I Cafeterian med braskamin och härlig utsikt över Siljan serveras gulaschsoppa, chili con carne, hamburgare, korv och köttbullar med riktigt mos – allt lokala produkter från Siljans Chark. Dessutom varma smörgåsar, pannkakor, fika och givetvis – varm choklad.

Hitta till Rättviksbacken

 

Kollektivtrafik

Kommer man till Rättvik med tåg eller buss, så kan vi ofta hämta med vår minibuss.

 

 

Vägbeskrivning

Till Rättvik är det ”nära” – 3 timmar från Stockholm. Sväng av riksväg 70 mot slalombacken och Slalomvägen, följ skyltar med ”Skidbacke” eller ”Sommarrodelbana”.

 

 

Parkering

Ja.

 

 

Adress

Slalomvägen 36, Rättvik.