Senast uppdaterad: december 2, 2016

Rönninge By

Täby

Rönninge By i Täby– en levande lantbruks- och kulturby. Kom hit och njut av miljön. Ett äventyr för alla barn. En upplevelse för kropp och själ.

Byn ligger i Täby, norr om Stockholm, omgiven av vacker natur vid Rönninge Sjöns östra ände. Området har varit bebott i tusentals år.
Dagens norr och södergårdar daterar så tillbaka till 1600-talet då de var arrendatorgårdar under Rydboholm där Brahefamiljen höll hov. Att besöka oss är att uppleva historiens vingslag och känna avkoppling och möjligheter på landsbygden i en genuin bondgårdsmiljö med alla tillhörande djur!

Allt detta, och mycket mer, endast ett hölass från storstaden. Vi erbjuder er rika möjligheter att kombinera nytta med nöje i denna unika miljö! Våra hästar står uppradade och väntar! Finns det kanske en liten cowgirl eller cowboy i er familj? Vi har ponnyridning när gården är öppen.

I Rönninge by anordnar vi Djurkul som är aktivitetskvällar. Vi träffas en gång i veckan och får tillsammans med ledare utforska allt som gården har att erbjuda. Vi sköter om och myser med alla djur och varje gång väljer vi ett särskilt djur att lära oss lite mer om.

Förutom djuren kommer lär vi oss lite om ridning, hästkörning, och leker lekar tillsammans – allt med utgångspunkt i gården och dess djur. Varje gång finns det möjlighet att känna, fråga, lära och ifrågasätta.

Våra läger på somrarna och vissa skollov blir bara mer och mer populära. Deltagarna får bekanta sig med och sköta alla vår djur. Rida, köra häst och vagn etc. Vi har både dag- och övernattningsläger.

Läs mer: Barnkalas på Rönninge By

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Rönninge By

 

Öppettider

Vi har öppet lördagar och söndagar enligt nedan:

November-februari: lördag – söndag: 11.00-15.00

Mars-juni: lördag – och söndag: 11.00-16.00
Augusti: söndag: 11.00-15.00

September – oktober: lördag – och söndag: 11.00-16.00

Stängt: Påskhelgen, helger i juni efter midsommar, juli, julhelgen eller nyårshelgen.

 

 

Pris

Gratis

 

 

Kontakt

Telefon: 0702 – 24 13 94

 

Mail: info@ronningeby.com

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: NEJ

 

 

Om Restaurangen / Caféet

Vi har en kaffestuga med kaffebröd, smörgåsar och våfflor.

 

Hitta till Rönninge By

 

Kollektivtrafik

Ta Buss 615 till hållplats Vargropsvägen 2 km norr om byn med promenad förbi Skavlöten. Eller ta Roslagsbanan till Hägernäs station 1,2 km söder om byn. Vid större helger ordnas traktor-, hästtransport från Skavlöten.

 

 

Vägbeskrivning

Byn ligger på östra sidan om Rönningesjön i Täby norr om Stockholm. E4 avfart Arninge. Kör med bil till Skavlötens motionsgård 1 km norr om byn. Därifrån är det promenad som gäller.

 

 

Parkering

Ja. Vid Skavlöten 1 km från byn.

 

 

Adress

Rönninge By, Täby