Senast uppdaterad: januari 17, 2017

Sjöhistoriska MuseetStockholms län

Stockholm

Sjöhistoriska Museet i Stockholm. Ett museum för hela familjen! Sjöhistoriska museet har en av världens främsta modellsamlingar som berättar historien om handelssjöfarten, flottan mm i våra utställningar.

Sjöhistoriska är ett museum för hela familjen. Vi erbjuder familjevisningar och under helgerna är vår skaparverkstad öppen för barn och föräldrar. Vi har många evenemangshelger för både stora och små. Är du mellan 5 och 12 år? Då är du välkommen att bli medlem i Sjömansklubben. En klubb för att lära mer om sjömän, båtar, sjövett och andra kunskaper till sjöss.

I skaparverkstaden Ruskpricken får vuxna och barn tillsammans skapa egna alster utifrån Sjöhistoriska museets olika teman sjöfart, båtar och maritima miljöer. Till er hjälp finns våra fantastiska pedagoger och massor med olika kreativa material. Skaparverkstaden är i princip öppen alla lördagar under hösten, vintern och våren samt under kortare skollov, dock endast för enskilda familjer.

Under skolloven har vi lovverksamhet som skattjakter, visningar, teater med mera. Museifartygen har öppet under sommaren och vissa skollov. Du hittar fartygen vid piren utanför Vasamuseet.

Fri entré.

I mer än 40 år har Sjöhistoriska museet utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjövett. Vår seglarskola utbildar barn i åldrarna 8-14 år och pågår under juni-augusti.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Sjöhistoriska museet

 

Öppettider

Tisdag – söndag 10-17

 

 

Pris

Vi har fri entré!

Materialkostnaden i vår skaparverkstad Ruskpricken är 50 kr per barn.

 

 

Kontakt

Telefon: 08-519 549 00

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99år
  • Skötrum: JA. Skötrum finns på museets källarplan.
  • Barnvagnsvänligt: JA.
  • Café: JA.
  • Restaurang: JA.

 

 

Om restaurang / café

I vår restaurang finns smörgåsar, fika, glass och ett antal lunchrätter att välja bland. Barnvänligt alternativ finns alltid på menyn. Öppet kl 10.30-16. Lunch serveras från kl 11.

 

Hitta till Sjöhistoriska museet

 

Kollektivtrafik

Buss 69, som bl a stannar vid Centralen, stannar precis utanför Sjöhistoriska museet.

 

 

Vägbeskrivning

Följ Strandvägen bort mot Berwaldhallen. Följ Djurgårdsbrunnsvägen mot Kaknäs och du ser vårt vackra vita hus bölja utefter gräsmattan på höger sida.

 

 

Parkering

Vi har en stor parkeringsplats som dock är avgiftsbelagd.

 

 

Adress

Djurgårdsbrunnsvägen 24, 115 27 Stockholm