Senast uppdaterad: april 25, 2017

Tekniska museetStockholms län

Stockholm

Välkommen till Tekniska museet i Stockholm! På alla små geniers favoritställe kan du utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop. Se våra viktigaste 100 innovationer, träffa det svenska universalgeniet Christopher Polhem i en färgsprakande utställning, följ med på resa ner i underjordiska gruvmiljöer eller experimentera med interaktiva installationer i MegaMind!

Tekniska museet bjuder på en spännande resa från industrins barndom till framtidens storslagna visioner.

Några av utställningarna:

MegaMind

MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Men hur får du en bra idé, och hur kan den bli till något verkligt som fler kan använda? I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt!

Gruvan

I museets gruvutställning visas i spännande miljöer hur livet i en vanlig järngruva såg ut förr i tiden. Från gamla gruvgångar förflyttas du till modern gruvindustri och får prova sprängladdningar, spel och mäktiga maskiner.

100 innovationer

Här visas de viktigaste innovationerna genom tiderna, framröstade av svenska

Här visas de viktigaste innovationerna genom tiderna, framröstade av svenska folket. Testa en riktig grävmaskin, kika in i människokroppen i det virtuella obduktionsbordet och be utställningens stora robot att hämta din favorituppfinning.

Christopher Polhem

För 350 år sedan föddes uppfinnaren, entreprenören och universalgeniet Christopher Polhem. Men vem var mannen på våra 500-kronorssedlar och vad gjorde han? En spännande och färgsprakande utställning om en man som ansåg sig vara född vid fel tid och på fel plats.

Teknoleket

Här kan de allra yngsta barnen leka och lära om mekanik, ljud, ljus och tid. Med spännande kulbanor och färgglada kugghjul som barnen sätter samman och får att fungera, växer nyfikenheten för teknik och mekanik. I Teknoleket finns också trampflygplan och klängflygplan för de minsta och de lite äldre utforskar gärna flygsimulatorn, där de kan uppleva Stockholm från ovan.

Spelet om energin

Delta i Spelet om energin med klimatet som insats! Utställningen är uppbyggd som ett spel med flera olika delar. Du gör olika val om mat, boende och shopping och ser vilka konsekvenser dina val får.

Välkommen till en spännande dag på Tekniska museet!

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Tekniska museet

 

Öppettider

Museet är öppet alla dagar klockan 10–17, onsdagar till klockan 20. Det är fri entré för alla på onsdagar klockan 17–20.
Stängt: midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

 

 

Pris

Entrébiljetten ger inträde till alla museets utställningar. Fri entré för alla onsdagar kl 17–20.

Barn under 7 år har alltid fri entré.
Barn/ungdom 7–19 år: 100 kr
Vuxen: 150 kr
Köp din entrébiljett online och få 15 procents rabatt.

 

 

Kontakt

Telefon: 08-450 56 00

 

 

Annat

  • Ålder: 2-99år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om restaurangen

I Tekniska museets restaurang kan du ta en paus för lunch eller fika och ladda batterierna. Det finns även ett café med enklare utbud inne i MegaMind.

 

Hitta till Tekniska museet

 

Kollektivtrafik

Buss 69 går från till exempel T-centralen mot Blockhusudden, stig av på hållplatsen ”Museiparken”.

 

 

Vägbeskrivning

Tekniska museet ligger på norra Djurgården, inte långt från Kaknästornet.

 

 

Parkering

Det finns en avgiftsbelagd parkering med ett tjugotal parkeringsplatser i anslutning till museet. Det går även bra parkera utanför Sjöhistoriska museet.

 

 

Adress

Museivägen 7, 115 93 Stockholm