Senast uppdaterad: mars 21, 2017

Världskulturmuseet

Göteborg

Världskulturmuseet, Göteborg – Världens kulturer och familjeaktiviteter. Världskulturmuseet är en mötesplats med tankeväckande utställningar och program om spännande och aktuella frågor i världen omkring oss. Här kan hela familjen njuta av kultur och god mat i en fantastisk miljö. På Världskulturmuseet finns det mycket att göra för alla. Tillsammans är en utställning om de underbara och det svåra i att vara med andra. I en värld med grottor, berg och regnbågar möter du 1000 föremål från en svunnen tid. Vissa lördagar händer det något kul och kreativt för barn, unga och familj. Kom och skapa ett konstverk, se en film, testa ett hantverk eller något annat spännande. Välkomna!

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Världskulturmuseet

 

Öppettider

Måndag: stängt
Tisdag:
12 – 17
Onsdag:
12 – 20
Torsdag – fredag:
12-17
Lördag – söndag:
11-17

 

 

Pris

Gratis. Till en del av museets programaktiviteter behöver du köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet, se gärna vår webbsida för mer information.

 

 

Kontakt

Telefon: 010-456 12 000

 

Mail: info@varldskulturmuseet.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: JA, stor barnvagnsparkering finns under trappan, lås går att köpa i receptionen. Bärsele finns att låna. P g a brandskyddsregler får barnvagn inte tas med på plan 3 och 4. Vill man äta lunch/fika går det bra att göra detta även på plan 2 där barnvagn får tas med. Restaurangen/caféet ligger annars på plan 3 och där får man inte ta med barnvagn.
  • Café: JA
  • Restaurang: JA

 

 

Om restaurangen / Caféet

Njut av en välsmakande lunch på restaurang eller uteservering på Restaurang Tabla och låt dig inspireras av pulsen i centrum, men på behörigt avstånd. Maten är lagad från grunden och med stor omsorg och i största möjliga mån med produkter som är lokal-, krav- och närodlade.

 

Hitta till Världskulturmuseet

 

Kollektivtrafik

Världskulturmuseet ligger ett stenkast från Korsvägen, granne med Universeum och Liseberg. Till Korsvägen kommer du med spårvagn 2, 4, 5, 6, 8 och 13, med buss 50, 52, 100, 101, 300, 330, 513, 601, 605, 753, 758, grön express, röd express samt med flygbuss.

 

 

Vägbeskrivning

E6 går precis förbi Världskulturmuseet. Avfart vid Gårda, Liseberg. Världskulturmuseet ligger centralt på Södra Vägen 54, vid Universeum.

 

 

Parkering

Ja. Parkeringsplats finns på museets södra sida, parkeringshus finns även på Södra vägen vid södra entrén till Liseberg och på Åvägen 34 i P-huset Focus, på Sofierogatan nedanför Rondo, samt på Valhallagatan vid Scandinavium och Valhallabadet.

 

 

Adress

Södra Vägen 54, Göteborg