Senast uppdaterad: mars 31, 2017

Cirkus OlympiaTurnerande

Hela landet

Cirkus Olympia är nu igång med sin föreställning för 2017. Välkomna!

För 33:e året i rad ger sig Cirkus Olympia, som har sitt vinterkvarter i halländska Drängsered, ut på en sex månader lång turné genom Sverige. 170 platser skall besökas från Skillinge i söder till Stockholm i norr och man planerar att spela 200 föreställningar.

Familjen Bengtsson har byggt upp Cirkus Olympia, från ingenting till ett stort modernt nöjesföretag. Varje år presenterar man ett helt nytt internationellt cirkusprogram. Cirkus Olympia är en i allra högsta grad internationell arbetsplats och i år har man engagerat spännande artistgrupper från 10 olika länder och de flesta har aldrig tidigare uppträtt i Skandinavien. Man presenterar dessutom egna djurgrupper som varit gästengagerade på några av Europas mest prestigefyllda cirkusar.
Den tyske clownen Sidney Balder är tillbaka i Cirkus Olympias manege med helt nya roliga och originella nummer. Trio Gaspar från Portugal presenterar två komiska nummer, det ena ett avancerat akrobatnummer där artisterna balanserar på rullar, det andra det klassiska clownnumret Den Komiska Taxin. Föreställningen innehåller två olika luftnummer, Diana Nikuliceva från Lettland arbetar högt under cirkuskupolen i det som på cirkusspråk kallas Silk Loops. Ester Viljanen från Finland debuterar som cirkusartist i svingande trapets, efter studier vid cirkushögskolan i Lahtis. Rogerio Goncalves från Portugal medverkar med tempojonglering. Föreställningen avslutas med rullskridskovirtuoserna Trio Nistorov från Italien.

Cirkus Olympias egna djurnummer har såklart sin självklara plats även i årets föreställning. Niklas Bengtsson presenterar en ny blandad djurgrupp kamel, häst, lamadjur och get. Jessica Bengtsson framför en grupp om sex svarta Frieserhästar. Henrika Bengtsson och Natascha Jarz uppträder med sina busiga, men väldresserade hundar.

Cirkus Olympia kännetecknas av traditionsrik cirkusunderhållning för hela familjen, inramad av vacker musik och modern showteknik. Årets 2 timmar långa program ackompanjeras av en stor cirkusorkester.

Biljetter kan förköpas på ticketmaster.se . Telnr: 077-170 70 70.

Cirkuskassan är öppen speldagen kl 12.00-13.00 samt en timme före föreställning. Tel.nr: 070-338 11 88.

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Cirkus Olympia

 

Öppettider

Premiär i vår. Vi återkommer med turnéprogram.

 

 

Pris

2:a parkett: barn – 180 kr, vuxna – 210 kr
1:a parkett: barn – 220 kr, vuxna – 260 kr
Loge (lösa stolar): barn – 240 kr, vuxna – 290 kr
Barn under 2 år gratis i vuxens knä.
OBS! Alla platser på bekväma stolar!

Ledsagare till funktionshindrade betalar halva priset för respektive plats

 

 

Kontakt

Telefon: 0345-31190
Email: info@cirkusolympia.se

 

 

Annat

  • Ålder: 0-99 år
  • Skötrum: NEJ
  • Barnvagnsvänligt: NJA. Av säkerhetsskäl får man inte ta med barnvagn in i tältet, det skulle försvåra en snabb utrymning. Däremot får man gärna parkera sin barnvagn i förtältet under föreställningen.
  • Café: JA. I vår välsorterade kiosk kan du före föreställningen och i pausen köpa godis, läsk, popcorn, sockervadd, kaffe och cirkussouvenirer.
  • Restaurang: NEJ

 

 

Handikapinformation

Anställd ledsagare betalar halva priset. Den funktionshindrade betalar fullt pris. Rullstolsplatserna är längst fram vid manegen men du betalar endast för 2:a parkett. Måste beställas i förväg.

 

Djurpolicy
Cirkus Olympia har valt att inte arbeta med vilda djur, utan endast tamdjur som levt tillsammans med människan i årtusenden. Dressyren tar till vara djurens flockegenskaper och naturliga beteenden i en koreograferad tablå, som uppnås genom beröm och belöningar. Djuren har även under turné tillgång till stora rasthagar där de rör sig fritt. Transporten från plats till plats sker i godkända djurtransporter och varar sällan mer än en timme. Cirkus Olympia tar sitt djurskyddsansvar på största allvar, besiktigas regelbundet av länsstyrelsen och rättar sig efter lagar, regler och ev. myndighetspåpekande.

 

 

Historia – Cirkus Olympia

När vi gav oss ut med Cirkus Olympia första säsongen 1985 så hade vi inte mycket med oss, minns Herbert Bengtsson i ett samtal inför 30-årsjubiléet 2014, strax innan han avled den 20 april 2014. Tältet rymde 300 personer och vi tog oss runt med 3 husbilar, 2 husvagnar och en djurtransport. Programmet bestod av tre artistfamiljer, två små ponnies, en fjordhäst och musiken kom från en bandspelare. Idag är det betydligt svårare att hålla reda på allt. Vi har drygt 60 anställda, 30 fordon och 20 cirkusvagnar.

Numera rymmer vårt tält 600 personer. Men vi bygger fortfarande tältet på mindre än tre timmar och en timme efter att föreställningen är slut så är allt nerpackat så att cirkuskaravanen kan rulla vidare. Vi har också gjort många udda föreställningar. Bland de roligaste minnena vi har var de två somrar vi medverkade i cirkusmusikalen ”Sixten & Elvira” i Kristianstad. Det var mycket givande att arbeta med Hasse Alfredsson, som var föreställningens regissör. Henrika medverkade tillsammans med hunden Kicki i TV-serien ”Ålder okänd”, med Sven Bertil Taube och Eva-Britt Strandberg i huvudrollerna.

Vi har även skräddarsytt konferensarregemang i cirkusmiljö, modevisningar, mässor åt olika företag. Bl a åt Axfood-gruppen, Forskningsbyn Ideon, KIAB m.m. När vi startade cirkusen kunde vi i vår vildaste fantasi aldrig tro att vi 30 år senare skulle driva ett så stort cirkusföretag. Inte heller att vi skulle presentera ett så pass internationellt gångbart program som vi gör idag. Men det är ingen dans på rosor att driva en cirkus. Det är hårt arbete under långa arbetsdagar och är helt utan statligt eller kommunalt stöd. Cirkus Olympias vinterkvarter är en gård i Drängsered i Hylte kommun som ligger i Halland.

1989 köpte Herbert och Henrika Bengtsson gården och här har de byggt ett stort stall åt sina djur samt en träningsmanege och rasthagar. Tack vare att vi har fått ordentliga arbetsförhållande så har vi kunnat träna nya djurgrupper från grunden, varje år. I Cirkus Olympias stallar står idag 70-talet djur: hästar, kameler, lamadjur, hundar. På vinterkvarteret gör man i ordning alla fordon och all teknisk materiel i egna verkstäder inför den sex månader långa turnén.

Sedan Herbert Bengtsson gått bort, fortsätter hans hustru Henrika och barnen Jessica och Niklas Bengtsson med sina respektive hans arbete och fortsätter att utveckla cirkuskonsten i Sverige och den egna skapelsen Cirkus Olympia enligt den självklara devisen “The Show Must Go On”.

Turnéplan för Cirkus Olympia