Senast uppdaterad: december 16, 2016

Rum för barn på Kulturhuset StadsteaternStockholm län

Sergels torg

På fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg finns Rum för Barn. Här finns ett stort spännande bibliotek fullt av böcker och en bildverkstad där du kan måla och bygga i olika material. Hos oss kan du alltid läsa och låna böcker, måla, bygga, lyssna på en saga eller sjunga en sång.

Vad är Rum för Barn

Rum för barn är ett bibliotek för barn 0–9 och deras vuxna. Här kan du läsa och låna böcker, spela spel och pyssla. Varje dag har vi sago- eller sångstunder, ibland också spännande uppdrag.

Bildverkstan
Bildverkstan erbjuder kreativt bildarbete där barn får experimentera med färg och form under handledning av våra konstnärer. Verkstan är en rofylld och stilla plats, fylld av musik, öppen för alla.

Att arbeta i bildverkstan kostar 30 kr/person i materialkostnad. Sista insläpp sker klockan 16.00. (Bildverkstan stänger en halvtimme före biblioteket i Rum för Barn)

Hinderbanor och utställningar på Rum för barn

Vi har valt att bygga ut Rum för Barn i trapphuset (Mellanrum 4) och fylla det med hinderbanor och utställning. Medan ni väntar kan ni prova vår hinderbana, undersöka utställningen längs väggen eller läsa en bok. Det är också det perfekta stället om ni har mycket spring i benen. Då kan ni varva mellan att läsa och måla inne i biblioteket och bildverkstan med att klättra, hoppa och klänga ute i MellanRum 4.

Våra trafikljus på Rum för barn

Rum för Barn har ett högt besökstryck. Av säkerhetsskäl måste vi ibland stoppa nya besökare och köbildning kan uppstå. Det är sällan kul att stå i en kö och vänta, särskilt inte för små barn. För att underlätta har vi satt upp ett trafikljus i fönstret till Rum för Barn. Ljuset är synligt nere från Sergels torg och informerar om hur läget är uppe hos oss just nu.

På fredagseftermiddagar, helger och lov har vi ofta mycket besökare. Då kan det vara bra att komma redan när vi öppnar, då är ni säkra på att komma in.När det blir fullt på Rum för Barn så kan ni, om ni vill vänta, ta en kölapp vid ingången.

Rött = Fullt och lång kö
Gult = Mycket folk och viss köbildning
Grönt =Ingen väntetid!

Hjälp andra! Lämna en recension!
Svara på frågan: =+

Rum för barn

 

Öppettider

Måndag-fredag 13-17
Lördag-söndag 11-17

Öppettider 19 december-8 januari:
Måndag-fredag 11-17
Lördag-söndag 11-16
Stängt: 24, 25, 26 & 31 december,
samt 1 & 6 januari
Trettondagsafton (5 januari): öppet 12-16

 

 

Pris

Gratis

 

 

Kontakt

E-post: rumforbarn@stockholm.se
Telefon: 08-506 20 200

 

 

Annat

  • Ålder: 0-9 år
  • Skötrum: JA
  • Barnvagnsvänligt: NJA
  • Café: NEJ, men det finns i området.
  • Restaurang: Nej, men det finns i närheten.

 

 

Mer info

Vi har ingen barnvagnsparkering på våning 4. Din barnvagn kan du parkera innanför Kulturhusets huvudentré på våning Plattan. Ta med egen låsvajer eller så kan du köpa en i infodisken.

 

Bra att veta

 

Äta matsäck

I vårt matsäcksrum kan ni slå er ned och äta medhavd matsäck. Observera att vi saknar mikrovågsugn. I matsäcksrummet finns det också låsbara skåp där ni kan låsa in jackor och väskor under ert besök. Nycklar till skåpen hämtas vid lånedisken.

 

Skötbord

Våra toaletter finns i anslutning till matsäckrummet. Här finns skötbord där ni kan byta på era barn.

 

Kvarglömda kläder

Vi lämnar allt kvarglömt till vår informationsdisk på våning Plattan. Det som glömts under fredag–söndag samlas och kan hämtas följande måndag.

Hitta till Rum för barn

 

Kollektivtrafik

Det finns hållplatser för både tunnelbana, buss, spårvagn och pendeltåg nära Kulturhuset Stadsteatern. Närmaste hållplatserna är T-centralen och Sergels torg.

 

 

Vägbeskrivning

Vi finns mitt i centrala Stockholm vid Sergels torg. Ingång från Plattan och gatuplan.

 

 

Parkering

Parkering Galleriagaraget med infart från Regeringsgatan 15 och 20.

 

 

Adress

Kulturhuset, Rum för barn
Sergels torg
103 27 Stockholm